Tipy pro stavebníky

Letošní ročník Stavebních veletrhů v Brně se pomalu chýlí ke konci. Desetitisíce návštěvníků zde projevily zájem o novinky a trendy v oboru stavebnictví, seznámily se s produkty a službami špičkových firem. Největšímu zájmu se těší expozice výrobců oken a dveří, zdicích materiálů, realizací staveb a domů a koupelnového vybavení.

Pokud se chystáte využít k návštěvě ještě zítřejší den, máme pro vás ještě několik tipů:


Rozsáhlá expozice firmy SCHIEDEL v pavilonu G1 mj. připomíná, že tato firma za sebou má šedesátiletou tradici. Nejobdivovanějším exponátem je komínový systém s integrovanou tepelnou izolací Absolut, který byl už několikrát významně oceněn. Také z IBF si odváží Zlatou medaili. Absolut je použitelný pro všechny typy paliv i pro tuhá paliva nezávislá na vzduchu z místnosti. Díky svým materiálovým a konstrukčním vlastnostem se uplatní v nízkoenergetických domech. Vyšší cena v jeho případě představuje tu nejvyšší kvalitu. Na stánku se můžete seznámit i se staršími kvalitními systémy UNI.

 

Ve venkovní expozici před pavilonem G firma American Bohemia Corporation - ABC předvádí ventilační turbíny Lomanco , které umějí nahradit centrální ventilaci. slouží i k vzdušnému oplachu střešních plášťů, čímž zamezuje kondenzaci vody v konstrukci a příznivě ovlivňují technický stav střechy, včetně její životnosti. Tato firma má ve své nabídce také světlovody ODL a SunPipe, které poslouží všude tam, kam se není možné umístit boční ani střešní okno. Prohlédnout si zde můžete také různé typy komínových hlavic, zařízení které účinně zvyšuje tah komína, zamezuje zpětným tahům jednosměrným odvodem spalin, prodlužuje životnost komína a je zároveň zajímavým estetickým prvkem.

I když je Stavební centrum EDEN na brněnském výstavišti přístupno veřejnosti po celý rok, v době Stavebních veletrhů je zde samozřejmě nejrušněji. K firmám, které zde postavily své vzorové domy patří např. RD Rýmařov nebo ATRIUM, jehož jednopatrová montovaná dřevostavba se těší velkému zájmu návštěvníků. Podobný domek je tato firma schopna svým klientům dodat do tří měsíců.


 


S rostoucím zájmem o vícepodlažní rodinné domy, získávají na nové důležitosti také schodiště. Mezi dodavatele tohoto stavbního prvku patří i firma J.A.P. Vyberete si u ní z nabídky schodišť stahovacích, točitých, klasických v mnoha variantách. Materiálovou specialitou je schodiště s novým skleněným povrchem. Firma J.A.P. prezentuje také produkt, který je na našem trhu už 8 let, i když stále není spotřebitelům dost známý. Jedná se o stavební pouzdro J.A.P. pro zásuvné dveře. Princip spočívá v zasouvání dveří přímo do stěny, ve které je pouzdro zabudováno. Tím ušetří místo obvykle zabrané otevíráním dveří. Názornou ukázku tohoto praktického řešení najdete v pavilonu D u stánku č.08.    

Stejně jako je pro rodinný dům potřebné schodiště, neobejde se ani bez garážových vrat či rolet. Samozřejmostí se už stal výběr vrat sekčních, posuvných nebo rolovacích V expozici firmy Lomax nechybí ani další praktický prvek pro rodinné domy, který výrazně sníží tepelné ztráty a utlumí hluk - předokenní rolety. Svůj sortiment z této oblasti představuje firma Lomax v pavilonu B u stánku č.47. Mezi novinkami zde tento výrobce nabízí vrata Delta practic či pojezdové brány.


Nový design garážových vrat, která na český trh dodává společnost OLYMPS DOOR je k vidění u stánku č.25 v pavilonu B. Pokud si zde vyzvednete speciální kupon, máte možnost do 20.5.2006 využít nabídky Pohon ke garážovým vratům za 1 Kč nebo 10% slevu k pohonu vjezdové brány. U stánku OLYMPS DOOR probíhá také slosovací soutěž Garáž s výhledem na moře (o 20 000,- na letní zájezd).

Superbílá malířská sádrová stěrka Rimano Plus je esem ve veletržním rukávu firmy Rigips. Rigips se nabízí také dalšími vynikajícími výrobky zaměřené na povrchovou úpravu stěn v obytných místnostech , které budou jistě zajímat řadu koncových spotřebitelů Představuje mj. také speciální malířské techniky Rimano spolu s galerií úprav stěn.  Více můžete vidět a podrobnosti zjistit při návštěvě stánku číslo 17 v pavilonu G2.

28.04.2006 | redakce Bydlení.cz
  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.

  • Saint-Gobain Construction Products CZ a.s. - Divize Rigips

    Rigips, divize společnosti Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., je významným výrobcem a dodavatelem systémů suché výstavby.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444