Tichounké pračky, které vyperou hory prádla

V kategorii volně stojíích spotřebičů najdete mezi novinkami oblíbené značky Whirlpool nejen např. nejtišší pračky na trhu s kapacitou 11 kg, ale taky mimořádně úsporné myčky, které spotřebují jen 6 litrů vody, chladničky s unikátní nulovou zónou, mrazničky s velkým objemem a sušičky, které zaujmou novým designem.

Pro mnoho spotřebitelů je jedním z důležitých kritérií při výběru pračky její hlučnost. Důvodem je možnost využívat pro praní prádla levnější noční proud či potřeba umístit spotřebiče do obývacích částí bytu. Vnitřní prostor s velkým objemem vyhledávají početnějí rodiny, je také vhodný pro praní peřin, většího množství ručníků či ložního prádla, záclon a podobných prostorově náročných tkanin. Proto Whirlpool představuje další z řady svých 11 kg praček DreamSpace.

Vrchem plněná pračka Whirlpool AWE 9630

Úroveň hluku při praní u této shora plněné pračky Green Generation měřená u normativního programu při 1200 otáčkách za minutu je je 51 dBA a při odstřeďování 72 dBA.

Technologie ZEN u této pračky nahrazuje tradiční řemenový pohon vysoce výkonným trakčním motorem, který otáčí buben přímo. Pračka s technologií ZEN navíc patří do „zelené řady“ spotřebičů Green Generation a přináší řadu úspor. Inteligentní technologie 6. smysl spolehlivě rozezná množství vloženého prádla a odpovídajícím způsobem nastaví zdroje. Lze tak dosáhnout až 30% úspory energie, vody a času. Pračka se dodává v energetické třídě A++. Doporučená maloobchodní cena je 19 990 Kč.

Předem plněná pračka Whirlpool DreamSpace AWM 1111  

Tato pračka je vybavena tichým motorem SilenMotion, který zajistí tichý chod při všech programech. Pračka vypere až 11 kg prádla a výborně se hodí např. pro praní neskladných lůžkovin či zimního oblečení. V oblibě ji mají také sportovní kluby či zařízení pro děti. Buben o zcela výjimečné kapacitě 11 kg zaručí dokonalý výsledek bez ohledu na to, zda se pere choulostivé hedvábí nebo těžká bavlna. Vkládání i vyjímání prádla je snadné a pohodlné i při plném zatížení a to díky speciálnímu velkému otvoru plnění (o průměru 40 cm). Unikátní technologie 6. smysl Whirlpool přizpůsobuje cyklus praní zátěži a při každém procesu zajistí nejlepší výsledek s úsporou až 30 % času, energie a vody. Antibakteriální povrch v násypce je zárukou ochrany před bakteriemi či plísněmi. Za zmínku stojí také funkce Clean+, vícefázový prací cyklus, jehož skvělé výsledky oceníte zejména při nízkých teplotách. Jednoduché nastavování zajišťuje intuitivní elektronické ovládání všech funkcí.  Energetická třída A+++ znamená minimální náklady na energii. Nový spotřebič se na trh dodává v bílé variantě. Doporučená maloobchodní cena je 28 990 Kč.
Pouhých šest litrů na umytí 14 sad nádobí

Takto vynikající výkon nabízí nová myčka nádobí ADG 6966 IX z řady Green Generation s funkcí PowerClean. Díky revolučnímu systému recyklace vody spotřebuje program Eco pouhých 6 litrů, tedy mnohem méně než jakákoliv jiná myčka na trhu. Voda z posledního oplachu je přefiltrována a zůstává uložena ve speciálním zásobníku pro následné použití při předmytí během dalšího cyklu. Aby bylo možné zaručit její absolutní čistotu, zásobník vodu automaticky vypustí, pokud myčka nebyla použita během tří posledních dnů.

Myčky nádobí Whirlpool s technologií 6. smysl mají navíc  senzory, které neustále měří stupeň znečištění a automaticky tomu přizpůsobují cyklus mytí. Díky tomu lze dosáhnout až 50% úspory energie, vody i času. Při použití úsporného programu Multizone můžete umývat nádobí jen v horním koši anebo jen ve spodním koši.

Chladničky, které regulují teplotu i vlhkost

Vývoj technologií, které u vás doma pečují o potraviny a umožňují jejich nejkvalitnější skladování, je dlouhodobou strategií společnosti Whirlpool. To dokládá fakt, že technologie Whirlpool prodlužující čerstvost potravin, jako je Fresh Control udržující ideální vlhkost či 6. smysl zajišťující stálost teploty, byly oceněny nezávislou certifikací od SLG Prüf und Zertifizierungs GmbH. Ta potvrdila zjištění, že 6. smysl Fresh Control uchová potraviny až 4krát déle, než je tomu u standardních chladniček.

Nyní se k těmto technologiím přidává nová – Activ0°. Je obvzláště vhodná pro potraviny, jejichž skladování vyžaduje nižší teploty, okolo 0°C. Unikátnost této technologie spočívá ve schopnosti regulovat ve stejném prostoru ideální teplotu, ale také vlhkost. Activ0° je speciální zásuvka vybavená ventilátorem, který dovnitř vhání chladný vzduch z výparníku. Vzduch je rozváděn pomocí systému Multiflow, která obstarává jeho rovnoměrný rozvod v celém vnitřním prostoru spotřebiče. Prostor je vybaven dvěma senzory, jedním uvnitř zásuvky a druhý je umístěn mezi ventilátorem a výparníkem. Senzory průběžně zjišťují teplotní odchylku a její výši. Díky elektronické desce je systém schopen regulovat proud vzduchu tak, aby při spuštěném systému bylo dosaženo teploty kolem 0°C (-1°C až +2 °C), která je ideální pro uchovávání masa či ryb. Systém je rovněž možné vypnout: v takovém případě se teplota vyrovná s teplotou dalšího vnitřního prostoru chladničky a může se používat jako standardní zásuvka.

Absolutní novinkou v chlazení je tak volně stojící chladnička Whirlpool WBC 35692 A++ NFCX v nerezovém provedení. Ta je vybavena speciální nulovou zásuvkou Activ0°, která díky optimálnímu proudění vzduchu a ideální vlhkosti systému Fresh Control uchovává potraviny vyžadující teploty kolem 0 °C déle čerstvé. Sensory technologie 6. smysl zaručují stálost i rychlé obnovení původní teploty v případě otevření spotřebiče či vložení teplých potraviny. Samozřejmostí je beznámrazový systém No Frost. Chladnička se dodává v energetické třídě A++.  Doporučená cena je 20 390 Kč.

Mrazničky s maximálním objemem

Truhlicové mrazničky Whirlpool s technologií 6. smysl zajišťují uchování potravin za ideálních podmínek, aniž by uživatel musel jakkoli zasahovat. Jsou-li do mrazničky doplněny nové kusy potravin, senzory okamžitě zareagují přepnutím do režimu rychlého zmrazování a nové položky se zmrazí o 30 % rychleji než v běžné mrazničce. Po dokonalém zmrazení se tento režim automaticky deaktivuje.    

Truhlicový mrazák Whirlpool WH 5000 má celkový objem 510 litrů a využitelný objem 503 litrů. Nemusíte se tak obávat, že byste do něj neuložili všechny požadované potraviny. Vnitřní uspořádání mrazáku je řešeno čtyřmi koši a jedním maxikošem pro přehledné ukládání potravin. Mrazák je dodáván v energetické třídě A se spotřebou 1,27 kWh. Doporučená maloobchodní cena je 13 190 Kč. 

Také skříňové mrazničky značky Whirlpool jsou řízeny unikátní technologií 6. smysl. Potraviny zůstávají uchovávány v optimálních podmínkách díky přesné kontrole teploty a zachovávají tak důležité vitamíny a minerály. Mrazničky jsou vyráběny v energetické třídě A+ se spotřebou energie o 30 % nižší v porovnání s klasickou mrazničkou. V mrazničce s funkcí No Frost nevzniká žádná námraza a proto ji není nutné rozmrazovat. Vzduch uvnitř mrazničky cirkuluje a tím pádem se udržuje rovnoměrné rozptýlení chladu. Díky této cirkulaci se snižuje vnitřní vlhkost a ta následně nemůže namrzat na stěnách mrazničky.

Skříňové mrazničky umožňují zmrazení čerstvých potravin na teplotu -18 °C během 24 hodin, každý případný vzestup teploty je signalizován červeně svítící kontrolkou. Odvodňovací kanálek na přední straně spotřebiče zaručuje pohodlné odmrazování a jednoduché čištění. Celý sortiment skříňových mrazniček Whirlpool je zařazen do energetických tříd A+ nebo A++.

Skříňová mraznička Whirlpool WVE 1862 A+NFX s výškou 180 cm nabízí celkový vnitřní objem 246 litrů. V energetické třídě A+ je vybavena technologií No Frost, která nejen šetří energie, ale také vás navždy zbaví zdlouhavého odmrazování. Technologie 6. smysl dohlédne na rychlé zmrazení potravin a zaručí jejich uložení v optimálních podmínkách. Vnitřní uspořádání mrazničky je díky speciálním zásuvkám přehledné a praktické. Doporučená maloobchodní cena nerezového provedení je 20 990 Kč.

Nový design sušiček

Prodeje sušiček prádla stoupají, ale mnoho lidí stále váhá, zda si tento spotřebič do domácnosti pořídit. A to i přesto, že pro jeho koupi mluví řada výhod – úspora času a místa, větší pohodlí či snadnější žehlení.        

Řada zákazníků se ptá, zda sušička zbytečně nezabere prostor. Ideálním řešením i pro menší prostory je možnost postavit sušičku na pračku a využít tak místo, které většinou zůstává hluché. Nespornou výhodou spotřebiče je šetrné zacházení s textilními vlákny. Sušička díky vyspělým sensorovým technologiím, jakou je například 6. smysl, prádlo vysuší do optimální vlhkosti aniž by ho přesušila. Prádlo tak zůstává jemné a měkké. Navíc sušičky s diagonálním prouděním vzduchu prádlo méně mačkají. A všechny tyto výhody ještě umocňují úspory času i energie. Vybírat navíc můžemeze spotřebičů, které vyhovují nejrůznějším  domácnostem – sušičky s kapacitou  6 až 8 kg .

Novinkou u sušiček Whirlpool, kterou ocení i ti nejnáročnější, je design Carisma. Nejviditelnější změnou oproti starším typům je nahrazení doposud hranatých dvířek velkými kulatými. Taková sušička je pak opravdu skvělým doplňkem k oblým a elegantním liniím parní pračky Whirlpool Aquasteam 9701, s níž tvoří designově neoddělitelnou dvojici.

V této designové řadě je novinkou sušička Whirlpool AZB 8680.  Díky inteligentní technologii 6. smysl sušička Whirlpool přesně určí velikost náplně, sleduje teplotu i vlhkost a vytváří tak ideální podmínky pro každou náplň. Nabídka programů je široká a mimo programy standardní nabídky obsahuje také nadstavbové, pro syntetiku či bavlnu. Samozřejmostí je odložený start či program pro snadné žehlení.  Doporučená maloobchodní cena je 19 990 Kč.
13.07.2011 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444