Ticho a teplo jménem Liapor

Slyšeli jste už někdy o perlách Liaporu? Není to ovšem klenotnický pojem, i když tak trochu o klenot jde. Liapor je totiž značka skvostu mezi stavebními materiály.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Základem jsou slinuté keramické kuličky - perly, které vznikají výpalem a současnou expandací přírodních granulovaných třetihorních jílů. Tímto procesem získávají především výborné fyzikálně chemické a mechanické vlastnosti. Liapor je lehký, pevný, mrazuvzdorný, žáruvzdorný a výborně tepelně i zvukově izoluje. Všechny tyto své dobré vlastnosti pak umí předat stavebním materiálům, které se z něj vyrábějí.

Keramický beton - beton nové generace
Liapor býval znám jako Keramzit, název Liapor představuje pro tento produkt novou značku kvality. Společnost LIAS Vintířov, která tento materiál vyrábí od roku 1993, dodává na trh mj. také lehké keramické betony, v nichž Liapor plní funkci kameniva. Lehký keramický beton z Liaporu bourá představy o betonu jako materiálu těžkém, studeném, tvrdém a vlhkém. Studený povrch mění v teplý, vlhkost mizí, tíha klesá a tvrdost se mění ve snadnou opracovatelnost. Pevnost a trvanlivost přitom zůstávají. Při srovnatelné pevnosti má ovšem tento beton poloviční objemovou hmotnost.

Betony z Liaporu jsou základem dalších výrobků, včetně thermoakustického zdicího systému z produkce LIAS, komínových systémů, lehké prefabrikace a jiných vibrolisovaných výrobků.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Dům jedním tahem
Od četných dobrých vlastností a nesporných výhod montovaných staveb z dílců z Liaporbetonu se odvinul program Dům jedním tahem. Název evokuje poměrnou snadnost, bezstarostnost a rychlost, s níž si můžete vlastní nové bydlení pořídit, i komplexní přístup firmy k realizaci - od finančního poradenství přes projekt až ke stavbě na klíč. Fakt, že hrubá stavba z této montovatelné stavebnice je hotova během týdne, je jen jedním z argumentů, které tuto snadnost potvrzují.

Zájemci o příjemné bydlení ve zdech, v nichž jsou ukryty nám už známé perly, mají možnost vybrat si z katalogu deseti vzorových domků, přičemž cena stavby na klíč se pohybuje od 2 150 000 do 2 890 000. Můžete si však také nechat postavit jen stavbu hrubou, tady je cena samozřejmě výrazně nižší - od necelého půl miliónu po tři čtvrtě milionu korun.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Kde všude perly hledat
Nejen v domech, ale také na zahradách, v parcích a na náměstích. Liapor je použitelný pro řadu dalších aplikací. Novinkou je thermoakustická tvárnice SL, která svými hodnotami součinitele tepelné vodivosti a součinitele prostupu tepla překračuje hranice dosavadních možností. Vynikající uplatnění nachází Liapor i v produktech využívaných v zahradní architektuře. Je základem materiálů pro výrobu prvků a dílců určených k zajištění svahů a stavbě opěrných zdí, protihlukových a protipohledových stěn. Nákladem desítek milionů korun uvedla společnost nedávno do provozu novou linku na prvky pro zahradní architekturu a rovněž pro zámkovou dlažbu. Atraktivní novinkou mezi dlažbami, které Lias nyní díky této lince vyrábí, je věrná imitace žulových kostek nazvaná NOSTALGIE. Využitelná je jak v historické zástavbě, tak při realizaci nových komunikací.
02.06.2004 | sm

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444