Teplo v koupelně? Jděte na to od podlahy

Obzvláště v těchto dnech, kdy se domů vracíme prokřehlí zimou, uvítáme horkou lázeň nebo sprchu. Abychom mohli relaxovat v příjemném prostředí, je třeba koupelnu vytopit na 25 - 26 °C. Existuje několik variant koupelnového vytápění, podívejme se na jednu z nich. Tzv. „Teplá dlažba“ získává na oblibě.

Teplá dlažba a její výhody
Největší výhodou podlahového vytápění - teplé dlažby - je zajištění tepla od nohou. To každý po sprše či koupeli v horké vaně jistě ocení. Vyhřátá dlažba také zabezpečuje zdravé klima při koupaní dětí, které jsou náchylnější k nemocem způsobeným průvanem a chladem. Podlahové vytápění do koupelen se instaluje také díky bezpečnosti. Čím dříve dlažba po koupání uschne, tím více se snižuje riziko uklouznutí. Teplou dlažbu uvítají i obyvatelé přízemních bytů, kde bývají podlahy často studené, neboť se většinou nacházejí nad nebytovými prostory domu. 
Chytré ovládání i instalace
Společnost Panelreko při rekonstrukci koupelny v panelovém domě instaluje elektrické podlahové vytápění. Teplá dlažba se skládá z izolační podložky a tenké topné rohože umístěné pod spodní vrstvou dlažby. K nesporným výhodám instalace patří minimální navýšení výšky podlahy a snadné ovládání pomocí termostatu. Jednoduše si tak každý může nastavit čas sepnutí vytápění a požadovanou teplotu. Ráno už vás nepřekvapí chladná dlažba. Díky termostatu nemusíte vyhřívat prostor celou noc. Na trhu je nepřeberné množství termostatů, od levnějších analogických po složíte digitální s velkou nabídkou funkcí.

Kdy o teplé dlažbě uvažovat?
Je třeba  počítat s tím, že instalace teplé dlažby je možná jen při stavbě nového prostoru nebo při rekonstrukci koupelny, kdy se pokládá dlažba nová. V každém případě musí být u kvalitního podlahové vytápění - teplé dlažby - precizně provedená montáž, dobře vybraná velikost, výkon topné rohože a samozřejmě také použití vhodné izolační podložky. Jedině za těchto podmínek bude nové koupelnové vytápění dlouho a spolehlivě sloužit. 
Aktualita
Společnost Panelreko chce zákazníkům nabídnout vždy o něco víc. Proto nyní nabízí při souhlasu zákazníka teplou dlažbu v rámci rekonstrukce bytového jádra do koupelny v panelovém domě zdarma. Více informací se dozvíte na internetových stránkách.
13.02.2014

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444