Teplo od RETTIG - HEATING

Deskové radiátory PURMO je možné připojovat do topné soustavy pomocí měděných, ocelových nebo vícevrstvých plastových trubek. Jako zdroje pro ohřev topného média mohou sloužit kotle na všechny druhy paliva (plyn, PB, LTO, tuhá paliva), elektrokotle, sluneční kolektory, tepelná čerpadla.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Radiátory se montují do topných soustav, kde se jako topné médium používá voda, popřípadě vodní roztoky. Mohou být použité jak v jednotrubkových, tak i dvoutrubkových systémech s nuceným nebo samotížným oběhem topného média v prostředí s přirozenou vlhkostí. Při použití ve vlhkém prostředí (bazény, myčky automobilů, prádelny) je nutné zabezpečit správně fungující ventilaci.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Máme tři typy radiátorů, radiátor PURMO typ C (boční připojení) je deskový radiátor s jednou, dvěma nebo třemi rozšířenými přestupními plochami, bočními kryty a vrchní mřížkou.
PURMO typ VKO (univerzální) je deskový radiátor s jednou, dvěma nebo třemi rozšířenými přestupními plochami, bočními kryty, vrchní mřížkou a vestavěnou ventilovou vložkou Heimeier. Má zabudovaný vnitřní propojovací rozvod, který umožňuje připojení tělesa zespodu i z boku. Dva dolní otvory jsou určeny pro spodní připojení. Všechny otvory mají připojovací závit G1/2 vnitřní. Ventilová vložka Heimeier V-exakt má nastavenou vstupní regulaci od výrobce. Typy VKO21s,VKO22 a VKO33 se mohou při spodním připojení napojit na topnou soustavu podle přání zákazníka buď zprava, nebo zleva. Umožňuje to použití speciálního uchycení.
PURMO typ P (boční připojení) deskový radiátor bez rozšířených přestupních ploch, bočních krytů a mřížky, převážně určen k použití ve zdravotnictví, v místnostech se zvýšenými hygienickými podmínkami. Součástí radiátorů je připojovací závit 4xG1", vnitřní, boční.
01.07.2003 | Zuzana Štolfová

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444