Teplo a pohoda v domě s izolací PUREN

Stále se zvyšující požadavky na úsporu energie vyvolané nárůstem cen vedou ke stavbě energeticky úsporných budov. S tímto je spojen i požadavek na zvětšování tloušťek izolací.

Běžné stavební izolace vyrobené ze skla nebo čediče pro tloušťku izolace již nelze aplikovat v klasických známých skladbách. U šikmých střech se dostáváme do tloušťek 24 - 32 cm, u fasád 16-20 cm. Tyto tloušťky již vyžadují změnu návrhu stavebních konstrukcí. Tuto skutečnost si uvědomují výrobci tepelných izolací a tak v posledních letech začala honba za výrobou tepelných izolací s nejlepšími izolačními vlastnostmi.

Klasické izolace ze skla a čediče již dosáhly svého horizontu. Jejich místo začínají nahrazovat izolace z pěnových plastů. Společnost Puren vyrábějící izolace z tvrdé polyuretanové pěny pod označením PIR působí na českém a slovenském trhu prostřednictvím firmy JITRANS TRADE s.r.o.

Izolace puren PIR jsou nejtenčí izolací s nejlepšími izolačními vlastnostmi na trhu. Tloušťka izolace šikmé střechy pro nízkoenergetickou stavbu puren PIR (Protect WLS 023, λ=0,023 W/m.K) 14 cm odpovídá tloušťce minerální izolace 26 cm (λ=0,040 W/m.K). Tvrdá, objemově stálá izolace odolává trvale teplotám +90°C s minimální nasákavostí. Izolační desky mají po obvodě zámek umožňující aplikaci v jedné vrstvě bez vlivu teplených mostů.

 

Desky z pěnových plastů (např. EPS) bez zámků se musejí klást ve dvou vrstvách. Izolace PIR je dalším stupněm vývoje izolací PUR. PIR izolace při požáru nehoří, neodkapávají a nedýmí. Stavební program puren v sobě zahrnuje výrobky a aplikace pro nízkoenergetické a pasivní domy, šikmé a ploché střechy, podlahy, fasády, základy, podhledy včetně řešení technických detailů a technického poradenství. Nadkrokevní zateplení šikmých větraných střech, pro všechny druhy krytin i nevětraných střech s plechovou krytinou. Ploché pochozí a parkovací střechy včetně programu pro spádování střech a úžlabí.

Izolace má výrazný podíl na celkových energetických úsporách, proto se při návrhu a výběru tepelné izolace určitě vyplatí přemýšlet. Nejde vždy jen o cenu izolace, ale i o pracnost při pokládce a bezpečné a správné provedení. Izolace z programu puren PIR nabízí izolační desky PIR s integrovanou pojistnou hydroizolací, parozábranou, vodotěsnou hydroizolací, s integrovanými dřevěnými latěmi, nebo celoplošným bedněním z vnější strany.                

Více informací o PIR izolaci Puren® naleznete na www.puren.cz.

24.06.2011 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • LB Cemix, s.r.o.

    Společnost LB Cemix patří mezi přední výrobce stavebních hmot a je dodavatelem špičkových zateplovacích systémů Cemix THERM s evropskou kvalitou. Široký sortiment fasádních materiálů nabízí nepřeberné množství různých variant realizace fasády. Značka Cemix je známá nejen v České republice, ale i v rámci středoevropského trhu.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444