Tepelné čerpadlo vzduch-voda: chytré řešení tepelné pohody vašeho domu

S příchodem topné sezóny odborníci radí revidovat zdroje tepla a provést pravidelnou údržbu těchto zařízení. Není od věci zamyslet se, zda účty, které měsíčně za teplo platíte, nejsou zbytečně vysoké.

V našich klimatických podmínkách jsou ideálním řešením z hlediska poměru ceny a výkonu tepelná čerpadla vzduch-voda. Jejich průměrný výkon je stejný jako u systému země-voda, ale realizace je technicky mnohem snazší a levnější. Navíc na rozdíl od tepelných čerpadel země-voda nenarušují teplotní rovnováhu okolí. Tepelná čerpadla vzduch-voda můžete využívat celoročně, v zimě pro topení, v létě pro chlazení i pro přípravu teplé vody.

Bezhlučný chod a šetrnost k životnímu prostředí

Tepelná čerpadla vzduch-voda jsou velmi šetrná k životnímu prostředí, protože dokáží vyprodukovat více energie, než kolik se jí ukrývá v uhlí pod zemí, a to ještě předtím, než se ho dotkla lidská ruka. Tepelné čerpadlo Revel se vyznačuje vysokou kvalitou za dobrou cenu. Spolehnout se můžete i na menší hlučnost, díky unikátní vrtuli, bezúdržbovost a minimální poruchovost, kterou ověřily již stovky spokojených klientů.

Investice do tepelného čerpadla se vám v této době vyplatí mimo jiné i proto, že na něj můžete čerpat dotaci z programu Nová zelená úsporám. Pokud vás děsí papírování spojené se získáním dotace, tak vás jistě potěší, že Revel dotaci vyřídí za vás!

Za deset let vyděláte na nové auto

Po dvou letech, kdy se vám tepelné čerpadlo zaplatí, se můžete těšit na každoroční úsporu jen na vytápěcích nákladech 26 000 Kč. Za deset let tak ušetříte 260 000 Kč. Na co je použijete? Na nové auto, rekonstrukci domu nebo na cestování?

Při tepelné ztrátě domu 7 kW vychází spotřeba energie na vytápění 15 MWh/rok, což v provozních nákladech elektrokotle představuje kolem 39 000 Kč. Podle zkušeností z několika zimních sezón u objektů této velikosti prakticky nedochází k přepnutí na záložní zdroj tepla, nebo k němu dojde pouze na velmi krátkou dobu. Průměrný topný faktor COP se tak pohybuje kolem čísla 3 a provoz vás vyjde na 39 000 : 3 = 13 000 Kč.

Ve výpočtech navíc ještě není zahrnuta příprava teplé vody, která s tepelným čerpadlem vyjde na méně než polovinu běžné ceny, a tak bude úspora ještě větší. Díky nízké sazbě elektrické energie D56 budete všechny spotřebiče v domě používat s polovičními náklady.

Použitím tepelného čerpadla tak dosáhnete dvojí úspory.
Další informace včetně možnosti nezávazné nabídky najdete na www.revel-pex.com.
18.12.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444