Tepelné čerpadlo pro Zelenou úsporám

Tepelná čerpadla patří k zařízením, která využívají těch nejdostupnějších alternativních zdrojů energie. Teplo získávají z vody, vzduchu nebo země a při současných cenách energií se počáteční investice do jejich pořízení uživatelům rychle vrátí díky nízkým nákladům na jejich provoz. Pro svou šetrnost vůči životnímu prostředí jsou tepelná čerpadla navíc výrazně podporována v dotačním programu Zelená úsporám.

Tuto podporu získávají ta tepelná čerpadla, jejichž topné faktory stanovené podle EN 255 (resp. podle EN 14511) při dané teplotní charakteristice dosáhnou v závislosti na typu technologie určitých minimálních hodnot. Pro technologii vzduch - voda je to hodnota 3,0 při teplotní charakteristice A2/W35, pro technologie země-voda je stanovena hodnota 4,1 při teplotní charakteristice B0/W35 a pro technologii voda-voda 4,7 při teplotní charakteristice W10/W35.
Aquatermic ohřeje vodu i při nízkých venkovních teplotách

V seznamu odborných dodavatelů (SOD) pro program Zelená úsporám je zapsána také firma Kostečka Group, jejíž výrobky jsou zaregistrovány v databázi výrobků a technologií. V rámci projektu Zelená úsporám tak máte možnost získat dotaci na jednu z novinek v nabídce - tepelné čerpadlo AQUATERMIC.

Tepelné čerpadlo AQUATERMIC je bezpečné, pohodlné a efektivní řešení pro ohřev TUV a k ohřevu vody pro topení pomocí podlahového vytápění, radiátorů nebo fan coilů. Patří do skupiny tepelných čerpadel vzduch-voda, kdy tepelné čerpadlo odebírá teplo z venkovního vzduchu a ekonomickým způsobem ho využívá pro ohřev vody na TUV nebo na vytápění. Tímto způsobem může úspora dosahovat až 75%. Díky inverterové technologii jednotka produkuje teplou vodu i při nízkých venkovních teplotách (až do –15°C).

Tepelné čerpadlo AQUATERMIC se skládá ze dvou dílů: venkovní jednotky FUJI GENERAL, která obsahuje kompresor s inverterovou technologií a z vnitřní jednotky, která v sobě zahrnuje výměník , elektrokotel, oběhové čerpadlo a automatiku. Tyto dvě části jsou mezi sebou propojeny měděným potrubím s chladivem R410A a elektrickým vedením.

Venkovní inverterová jednotka umožňuje přizpůsobit výkon skutečným teplotním požadavkům a přitom spotřebovává minimální množství energie. Tepelné čerpadlo AQUATERMIC na produkci 3–5 kW tepelné energie spotřebovává pouze 1 kW elektrické energie. Energetická účinnost je mnohem vyšší než u jiných systémů ohřevu vody, topný faktor dosahuje hodnot vyšších než 3 (COP > 3). Tepelné čerpadlo AQUATERMIC tak nejen šetří životní prostředí, ale přináší také ekonomickou a energetickou úsporu svým uživatelům.

Možnosti zapojení tepelného čerpadla AQUATERMIC

08.03.2010

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444