Tepelné čerpadlo do moderního interiéru

Nový design hydromodulu (Foto: www.impromat-klima.cz)

Nový design hydromodulu (Foto: www.impromat-klima.cz)

IMPROMAT KLIMA přichází s novým modelem ATW-MINI

Uvažujete o koupi tepelného čerpadla? Dbát byste především měli na na výborné technické parametry. Výsledkem dlouholetého vlastního vývoje společnosti IMPROMAT KLIMA spol. s r.o. je tepelné čerpadlo ATW-MINI, které vyhovuje všem požadavkům na co nejmenší rozměry a co největší výkonnost zároveň. IMPROMAT KLIMA spol. s r.o. již tradičně představuje nové aplikace a technická řešení, využívající spojení vyspělých technologií Fujitsu General s výsledky vlastního vývoje. Jednou z novinek letošní sezóny je nová generace osvědčeného tepelného čerpadla ATW-MINI.

Design 

Nový design vnitřní jednotky (hydroboxu) reaguje na zvyšující se nároky na začlenění technických zařízení budovy do moderních interiérů a současně usnadňuje její montáž a údržbu. Zákazníka a budoucího uživatele zaujme především výtvarné řešení čelního panelu, tvořeného kombinací nerezové oceli a kouřového tvrzeného skla. Hladký povrch bez výstupků a záhybů usnadňuje čištění povrchu zařízení. Střední odnímatelná část umožňuje přístup k elektrické výbavě hydroboxu, spodní skleněný segment obsahuje ovládací a indikační panel. Šasi jednotky poskytuje dostatek prostoru pro umístění všech nezbytných komponentů hydraulického okruhu a elektronických prvků ovládání a regulace. Oproti předchozímu modelu byl zlepšen montážní přístup k jednotlivým montážním dílům.
Ovládání a regulace
 
Zcela byl přepracován design ovládacího panelu. Zobrazovací část je tvořena barevným grafickým displejem s technologií OLED. Jako ovládací prvky slouží kapacitní senzorová tlačítka, známá např. ze sklokeramických varných desek. 
Interní řídící jednotka obsahuje vestavěný regulátor s těmito vlastnostmi:
 
-       řízení jednoho okruhu topné vody
-       ekvitermní regulace teploty topné vody
-       řízení ohřevu TUV s možností volby zimního a letního režimu
-       dvoustupňové řízení přídavného ohřevu topné vody (bivalentního zdroje)
-       režim teplotního útlumu řízený externím signálem
-       vstup pro signál HDO
-       volitelná funkce chlazení
-       možnost kaskádního řazení
Atraktivní variantu ovládání a monitorování systému představuje virtuální softwarový ovládací panel instalovaný na PC, připojeném k vnitřní jednotce pomocí linky RS-232, USB, nebo Ethernetu. Uvedená rozhraní využívá i servisní software, vhodný jak pro prvotní nastavení systému, tak pro servisní kontrolu zařízení.
 
Vnitřní jednotku lze rovněž řídit externím regulačním systémem pomocí signálů 0-10V (požadovaný výkon kompresoru 0 - 100 %, přepínání režimů topení / chlazení). O provozním stavu jednotky je nadřazený systém informován prostřednictvím signálů Chod kompresoru, Odtávání a Chyba.

Venkovní jednotka
 
Hydrobox ATW-MINI lze použít ve spojení s kteroukoliv z venkovních inverterových jednotek Fujitsu-General, v rozsahu od 2,7 do 16 kW topného výkonu. Z hlediska použité technologie lze vybrat vhodný typ pro konkrétní instalaci:

  • jednotky Comfort, s vysokým topným faktorem COP, v jednofázovém, od 11 kW výše i v třífázovém provedení
  • jednotky HighPower, poskytující plný topný výkon v celém rozsahu venkovních teplot a s výstupní teplotou vody až 60°C
 
Příklad instalace
 
Modulární koncepce systému ATW-MINI umožňuje jeho využití v široké škále aplikací dle konkrétních požadavků zákazníka. Uvedený příklad představuje typickou instalaci s možností dalšího rozšiřování, např. použití externí regulace, ovládání nadřazeným systémem MaR, zvýšení počtu topných okruhů, kaskádní řazení apod.

bydlinek
Novinka ATW-MINI na stavebním veletrhu v Brně

Využijte jedinečné příležitosti a přijďte si novinku ATW-MINI prohlédnout na stavební veletrh IBF v Brně ve dnech 23. - 27.4. 2013. Společnost IMPROMAT KLIMA spol. s r.o. naleznete v pavilonu F, stánek 24.
 
Pro více informací o tepelných čerpadlech navštivte internetové stránky: www.impromat-klima.cz.
15.04.2013

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444