Tepelná čerpadla pronikla i do segmentu levných řadových domů

Řadové RD v Rudné - Drahelčicích

Řadové RD v Rudné - Drahelčicích

Energeticky úsporné technologie dnes pronikají do stále levnějších kategorií domů. Novinkou je uplatnění tepelných čerpadel v levných řadových domech v Jinočanech a Drahelčicích u Prahy.  

„Tepelné čerpadlo typu voda - vzduch se v řadových domech zaplatí nejpozději do 7 let,“ řekl marketingový manažer společnosti BEMETT a.s. Jan Koubík s tím, že průměrná rodina ušetří díky čerpadlu a zateplení přibližně 45 % všech provozních nákladů ve srovnání s běžnou stavbou stejné dispozice.
 
Řadové RD v Jinočanech u Prahy  
Energeticky úsporné domy s tepelným čerpadlem jsou v prodeji už od 3,5 mil. Kč včetně pozemku a DPH. Developer BEMETT si přesto nechává v nabídce i levnější domy využívající pro ohřev teplé užitkové vody solární panely, nebo dům v základní variantě bez těchto úsporných prvků. „Připlatit si cca 100 tisíc Kč za tepelné čerpadlo je podle našich výzkumů ochotná jen zhruba polovina zájemců o nový dům. Ostatní volí dům se solárními panely. Ještě žádný zákazník si od nás nekoupil dům v základním provedení. To je známkou toho, že pro české domácnosti hrají budoucí náklady na provoz domu důležitou roli,“ uvedl Jan Koubík. 
 
Řadové rodinné domy v Jinočanech u Prahy a v Rudné - Drahelčicích
  • moderní, cenově dostupné bydlení v klidné lokalitě
  • energeticky úsporné domy s nadstandardním zateplením a solárním kolektorem = výrazná úspora až 30 % nákladů na provoz. Mimoto nabízíme variantu s tepelným čerpadlem (voda - vzduch). Nejen díky této nové technologii ušetříte až 45 % provozních nákladů oproti běžnému zděnému (nezateplenému) rodinnému domu.
  • snadné spojení MHD do centra Prahy
  • klidná lokalita s množstvím zeleně a okolní přírodou (zatopený lom Amerika, hrad Karlštejn)
  • dobrá občanská vybavenost
A jaké je podle něj nejčastější výhrada vůči tepelným čerpadlům? „Hodně zájemců se obává, že čerpadla zabírají hodně místa a jsou hlučná,“ dodává Jan Koubík s tím, že obě obavy jsou zbytečné. Mechanismus čerpadla typu voda - vzduch je umístěn na střeše domu a je téměř bezhlučný.

Více informací na www.vasebyty.cz
26.08.2013

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444