Tepelná čerpadla a solární systémy Regulus v dřevostavbách

Cílem několikaleté spolupráce firem GServis a NaturHouse je postavit v každém regionu České republiky vzorový dům. Firma Regulus do nich dodává komponenty pro vytápění a přípravu teplé vody. 

Stejně tomu je i v případě nedávno dokončeného rodinného domu v Maršově na Jindřichohradecku, který vytápí tepelné čerpadlo vzduch-voda EcoAir od firmy Regulus. Ta do něj dále dodala také ventilační jednotku s rekuperací tepla Sentinel Kinetic. Vzorový dům FACE je navržený tak, aby zapadal do venkovské architektury a zároveň poskytoval moderní a pohodlné bydlení.

Dům je patrový, střední velikosti, vhodný až pro pět osob. Oproti klasickému typovému projektu je vzorový dům s podlahovou plochou 130 m2 postaven jako vysoce kvalitní dřevostavba za použití moderních materiálů a technologií.
Hlavním zdrojem energie je tepelné čerpadlo EcoAir od společnosti Regulus s vnitřní tepelnou centrálou EcoEl, která zajišťuje vše potřebné pro přípravu teplé vody a vytápění domu. Součástí je i elektrické topné těleso, které slouží jako doplňkový zdroj energie.

Větrání a výměnu vzduchu zajišťuje rekuperační jednotka Sentinel Kinetic, centrální jednotka s rozvody po celém domě. Dům má velmi nízkou měrnou potřebu tepla a promyšlený systém vytápění a větrání zajišťuje příjemné vnitřní klima.

Dům, který roste s vašimi požadavky
V Němčicích nedaleko Pardubic aktuálně probíhá výstavba dalšího vzorového domu. Jedná se o STUDIO A, velmi oblíbený a variabilní rodinný dům, který umožňuje postupnou modulovou přístavbu podle rostoucích potřeb klientů. Jeho počáteční užitná plocha 62 m2 vyhovuje jak starší generaci, která již nevyžaduje velké prostory k užívání, tak i mladým svobodným párům, které s rostoucími požadavky mohou dostavovat navazující části domu, a zvětšovat tak jeho dispozice.
Vzhledem k tomu, že se jedná o dům s velmi malou tepelnou ztrátou, budou sluneční kolektory zajišťovat jak vytápění, tak přípravu teplé vody. Doplňkovým zdrojem energie může být krbová vložka a elektrické topné těleso v nádrži. Sluneční kolektory typu KPS11+ jsou velice účinné a kvalitní kolektory s dlouhou životností. Jádrem je lyrový hliníkový absorbér s vysoce selektivním povrchem Mirotherm, který zaručuje vysoké procento přeměny slunečního záření na teplo. Rám kolektoru je kompaktní hliníkový, čelní plocha je zasklena 4 mm silným solárním prismatickým sklem. Solární zisk je díky kvalitní izolaci zajištěn i v zimním období.

Další informace o produktech najdete na www.regulus.cz.
22.09.2014 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444