Tepelná čerpadla MasterTherm - novinky tohoto podzimu

Hlavní překážkou k většímu rozšíření tepelných čerpadel, která jsou velmi výhodnými zdroji topení a vytápění pro rodinné domy, byla doposud jejich vysoká cena a poměrně dlouhá doba návratnosti investice.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

V tomto roce se majitelům rodinných domů otevírá možnost pořídit si tepelné čerpadlo za mimořádně příznivou cenu, snížit náklady na energie na cca 30 – 40% a ušetřit tak desítky tisíc korun ročně.

Firma Master Therm CZ přichází na trh se zajímavými novinkami, které snižují dobu návratnosti investice na cca 4 – 6 let. Navíc s možností okamžité úspory až 20%.

Tepelné čerpadlo vzduch-voda EasyMaster
Toto tepelné čerpadlo vzduch/voda s vynikajícím poměrem cena/výkon je vhodné pro vytápění rodinných domů do tepelné ztráty cca 18 kW.
Jedná se o osvědčenou dělenou konstrukci tepelného čerpadla. Venkovní jednotka tvořená ultratichým ventilátorem a výparníkem je umístěna vně objektu - rodinného domku (na stěně, na střeše, na zahradě, ...). Díky vynikajícím hlukovým parametrům venkovní jednotky je EasyMaster vhodný i do husté zástavby.
V kotelně - strojovně je umístěna vnitřní jednotka s kompresorem a všemi dalšími komponenty. Použitý kompresor Sanyo se vyznačuje velmi tichým chodem a spolu s unikátním, digitálně řízeným expanzním ventilem, zajišťuje vynikající pracovní účinnost tepelného čerpadla.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Tepelné čerpadlo země-voda AquaMaster
Jde o zařízení zvláště vhodné pro aplikace se zemním kolektorem, tzn. typ země-voda. Výkonová řada je odstupňována v sedmi stupních od 9 kW do 30 kW a vyniká výborným poměrem cena/výkon. Po celý rok vám tepelné čerpadlo AquaMaster zajistí příjemnou tepelnou pohodu a levný ohřev TUV. Tepelné čerpadlo AquaMaster pracuje s velmi vysokou účinností a provozní spolehlivostí. Díky teplotě výstupní vody až 60°C je tedy vhodné i pro rekonstrukce vytápěcích systémů. Další výhodou je téměř neměřitelná hlučnost ativibračně uloženého kompresoru, což umožňuje umístit tepelné čerpadlo kamkoliv, aniž by rušilo nepříjemným hlukem.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Tepelné čerpadlo země-voda DirectMaster
Jde o technologickou špičku sortimentu MasterTherm CZ, tepelné čerpadlo využívající princip přímého vypařování. Tento systém přináší ještě lepší účinnost a vyšší topný faktor celého topného systému. Systém přímého vypařování pracuje na podobném principu jako země-voda s plošným kolektorem. Do země se ale nepokládají PE hadice, ale měděné trubičky, do kterých se vstřikuje přímo chladivo. Tzn. že je účinnost systému přímého vypařování podstatně vyšší, odpadají ztráty vzniklé přenosem tepla přes výměník a není nutná energie na pohon oběhového čerpadla.
Tepelné čerpadlo DirectMaster je vhodné pro dům do tepelné ztráty 30 kW s požadavkem na velmi levné a komfortní vytápění a ohřev TUV. Novinkou je  elektronicky řízené vstřikování chladiva, které podstatně zlepšuje topný faktor (poměr výkon/příkon), kompresor Copeland řady ZH má oproti standardně používanému typu ZR vyšší účinnost a širší rozsah použití.

Mimořádné ceny, mimořádné služby
Na přání zákazníka lze tepelná čerpadla MasterThermCZ doplnit o nejmodernější vybavení, jako je např. ovládání čerpadla pomocí GSM nebo internetu aj. Pokud zvažujete možnost pořídít si tento druh vytápění, více informací o vlastnostech a účinnosti různách typů tepelných čerpadel najdete zde.

10.11.2005

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444