Team 7 : It's a tree story.

Příběh značky spjaté s dřevem

Neobyčejná značka nábytku do interiérů Team 7 má své sídlo v Rakousku a dá se doslova říci, že její příběh píše strom.

Společnost Team 7 byla založena v roce 1959 jako malé truhlářství v hornorakouském městě Ried im Innkreis, v průběhu dalších více než padesáti let se vypracovala v jedničku mezi ekologickými výrobci nábytku z masivu. Team 7 nabízí unikátní přístup a vztah jak ke dřevu coby přírodnímu materiálu tak k řemeslu obecně a svou produkcí vychází vstříc všem, kdo preferují v interiéru masivní dřevo nebo atypická řešení z masivu, a zároveň se  nechtějí  vzdát současného a progresivního vzhledu. Právě nadčasová kombinace vysoké estetické hodnoty a šetrnosti k životnímu prostředí je pro Team 7 typická a boří tak zavedený mýtus, že „eko-design“ nemůže odpovídat těm nejvyšším designovým standardům.


Filozofie Team 7, rakouské značky kuchyní a nábytku, je založena na respektu k jedinečnosti a neopakovatelnosti dřeva, jeho struktury a kresby v kombinaci s posledními trendy v oblasti designu a inovativními výrobními postupy. Team 7 nabízí kuchyně, jídelní stoly, židle, vybavení do obývacích pokojů včetně knihoven, televizních sestav, konferenčních a psacích stolů, postele, komody, skříně, TV sestavy či knihovny, vše ze spárovek anebo vrstveného masivního dřeva, bez použití dýhovaných aglomerovaných produktů. Nábytek Team 7 může být standardně vyroben z ořechového, třešňového, dubového, javorového, bukového a olšového dřeva, na doptání pak i z jiných, méně obvyklých dřevin. Všechny nábytkové spoje a konstrukce postelí jsou dřevěné, bez nutnosti použití kovových komponentů. Unikátní je, že vzhledem k vlastní produkci dřevěných panelů je společnost Team 7 schopna vyjít vstříc nejrůznějším požadavkům architektů na atypická řešení, na která reaguje dodáním potřebného materiálu k přímému zpracování na místě, popřípadě sama vyrobí atyp na zakázku.

Stromy samotné a jejich charakter jsou pro Team 7 inspirací k jejich dalšímu zpracování a finálnímu ošetření oleji , které  zcela přiznává a zachovává unikátní kresbu a strukturu přírodního materiálu. Pro svou výrobu Team 7 používá výhradně evropské druhy tvrdého dřeva z udržitelných lesů ekologického lesnictví a klade důraz jeho na šetrné zpracování.

Dřevo se  pozvolna suší, aby póry zůstaly otevřené, a finálně se ošetřuje pouze přírodními bylinnými oleji. Jen tak vynikne jeho charakteristická kresba, dřevo může dýchat a současně pomalu absorbovat a uvolňovat tekutiny. Proto je nábytek Team 7 zcela zdravým společníkem i pro alergiky. Díky vlastním zdrojům suroviny dokáže Team7 také zaručit precizní kontrolu dřeva před výrobou. Předtím, než se dřevo dostane k tesařům a truhlářům, kteří tvoří 60% z bezmála dvou set zaměstnanců společnosti, se dřevo ručně kontroluje a třídí. Právě tyto drobné detaily spojené s úctou k řemeslu a ruční práci dodávají celé produkci Team 7 na výjimečnosti.

Nadčasový vzhled nábytku Team 7, tak nezvyklý a ojedinělý u výrobků z masivního dřeva, je dílem renomovaných designérů v čele s vedoucím designérem Jacobem Strobelem. Specifický styl Team 7 je označován jako „archaic nature“ (archaicky přírodní) a značka Team 7 je díky němu považována za trendsettera v oblasti spojení přírodního dřeva a designového zpracování interiérů. Odborníci u ní oceňují především unikátní spojení dřeva a jeho přiznaných charakteristických vlastností se zcela současným, progresivním avšak autenticky přírodním vzhledem.

Nábytek Team 7 získal již mnoho prestižních designových ocenění, jako je Red Dot Design Award, Good Design Award, Interior Innovation Award a mnoho dalších cen. O kvalitě produkce Team 7 svědčí i fakt, že je oficiálním dodavatelem dřeva pro klavíry Steinway.

Více informací o nábytku Team 7  na www.decoland.cz a na www.team7.at/cs
29.08.2013 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444