Tabulová barva - výrazný akcent, kterého se nemusíte bát

Zdroj: http://unasnakopecku.blogspot.cz/

Zdroj: http://unasnakopecku.blogspot.cz/

Jste kreativní? Rádi zvelebujete svoje bydlení? Nebráníte se změnám svépomocí? Máme pro vás jednoduchý tip, který vnese do vašeho interiéru moderní a netradiční prvek. Nebojte se černé barvy v interiéru!

K tabuli!

Tabuli si určitě pamatujete ze školy. Nyní si ji můžete snadno vytvořit i doma. Pište na ni vzkazy pro své blízké, seznamy úkolů nebo jen pěkné věty, které vás budou motivovat. Malujte, zapisujte, podtrhávejte a mažte... 

Co všechno můžete natřít?

Černou barvu užijete v kuchyni, dětském pokoji, v předsíni nebo na chodbě. Fantazii se meze nekladou. Barva drží na dřevě, zdi, plastu, ale i na železe. Dětem v dětském pokoji uděláte radost natřenou stěnou, na kterou si budou moct do nekonečna kreslit. Pokud si na stěnu netroufáte a chcete přece jen začít s něčím menším, vyrobte si zápichy do květináčků nebo rovnou namalujte celé květináře. Skvělý nápad je také natřít obyčejnou desku, kterou postavíte ke zdi. Pokud ve vás dřímá designér, desku můžete orámovat výraznou barvou. Černá barva bude efektní také na poličkách nebo dveřích u komory. Patříte-li k zapomnětlivcům, kteří se třikrát vracejí domů, natřete rovnou vchodové dveře. Tak budete mít vzkaz „MOBIL, PENÍZE, KLÍČE!” vždy na očích.


Pokud máte z černé barvy obavy, začněte s něčím menším. Třeba si vyrobte zápichy do květináče s bylinkami. Zdroj:  http://unasnakopecku.blogspot.cz/

Co jsem to jen chtěla koupit? 

Máte starou lednici, jejíž dvířka se snažíte zakrýt magnetkami? Zkuste ji natřít. Nejen že rázem získáte naprosto nový a originální kus nábytku, ale zároveň praktického pomocníka v plánování nákupu. Plocha lednice totiž může posloužit k psaní nákupního seznamu, a protože je magnetická, klidně na ni připnete vzkazy pro členy rodiny.

Jakou barvu potřebujete? 

Na trhu existují tabulové barvy, které pořídíte ve specializovaných prodejnách, stejně vám však poslouží i obyčejná matná akrylová barva. Stačí povrch důkladně odmastit a natřít. Pokud si na černou netroufáte, můžete zkusit jakoukoliv jinou, na které se budou křídy vyjímat. 
 

Údržba

Tak jako ve škole. Popsanou plochu jednoduše omyjete vlhkým hadříkem a můžete psát znovu a znovu…

TIP:

Dveře, stěnu nebo jiný povrch můžete natřít také magnetickou barvou. Rázem tak vznikne nástěnka, kam pomocí magnetek připnete fotky, výstřižky, recepty nebo malůvky vašich dětí.

Fotografie: Se svolením autorky blogu unasnakopecku.blogspot.cz
20.02.2015 | Jana Vaňková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444