Systém TOKOZ PROfessional

Firma TOKOZ uvedla v minulém roce na trh vlastní patentovanou cylindrickou vložku. Cylindrická vložka TOKOZ PRO má zcela unikátní systém otočných stavítek, která se správně nastavit nesprávným klíčem prostě nedají. Zámek se tedy neodemkne.

S tím ruku v ruce jde zabezpečení proti takovým metodám překonání, jaké u obyčejných zámků představují různé čarování s kartou, planžetování, bumping čili otevření jednoduchým úderem a další techniky, v nichž se i málo šikovný recidivista „vyškolí“ za chvilku. Nejnovější inovace produktové řady TOKOZ PRO jsou KONTI PRO, závory UZ PRO a dveřní zámek s olivou. Tyto novinky mají nejvyšší certifikace autorizovaných zkušeben.
Kradou vám popelnice?
Záhada mizejících kontejnerů po pravdě není aktuální problém. Trvá dlouhodobě. Nemusí je někdo ani odvézt. Ono pořádně naštve, i pokud spořiví sousedé šetří za odvoz a svoje smetí sypou do vaší popelnice. Nová verze zabezpečení TOKOZ KONTI dává možnost zapojení do standardního systému hlavního a generálního klíče (takto vznešeně se jmenuje skutečnost, že máte jeden klíč, jímž lze v domě otevřít všechno, a jednotliví další uživatelé jen to, co jim k otevírání náleží). Zámková vložka ze zinkové slitiny odolá odvrtání, vyhmatání i bumpingu a slouží spolehlivě i v extrémních výkyvech počasí. A použitý řetěz jen tak něco nepřekousne. Zámek můžeme použít i jako kotevní systém předmětů stojících volně nebo ho přidat ke dveřím na půdu nebo do sklepa. Tam ovšem jdou použít i vylepšené závory.
„Čudlík“ na olivě
Zkušenost ukazuje, že večer strčit klíč do zámku zevnitř a myslet si, že vchodové dveře nikdo neotevře, může být draze zaplacený omyl. Podle odborníků psychické trauma, které se rozvine u člověka, jenž si uvědomí, že zatímco sladce spal, se mu někdo hrabal v šuplících, je dlouhodobé. Poslední novinkou jsou cylindrické vložky s olivou (knoflíkem). Její pojistný čep vyřadí uzamykací mechanismus vložky, takže se zvenčí zámek prostě už otevřít nedá. A hned je spaní klidnější. Právě pro podobná chytrá a spolehlivá řešení se TOKOZ loni dostal mezi stovku českých nejúspěšnějších firem. 
 
TOKOZ Pro vykazuje mimořádnou odolnost proti běžným způsobům vloupání:
  • 100% odolnost proti planžetování a vyhmatání
  • 100% odolnost proti bumpingu
  • odolnost proti běžnému odvrtání
  • vysoká ochrana v exteriéru (prach, mráz, voda, mastnota)
  • vysoká životnost v náročném prostředí
Produkty TOKOZ PRO jsou vhodné pro zabezpečení bytů a domů i pro firemní a průmyslové objekty. Kvalitu a bezpečnost celé řady dokazuje i pětiletá záruka, která je na ni poskytnuta. TOKOZ PRO zahrnuje cylindrické vložky, visací zámky a jiné přídavné uzamykatelné mechanismy certifikované v akreditovaných zkušebnách dle evropských norem v nejvyšších třídách 3 a 4.
Základ současné firmy TOKOZ a.s. byl položen ve chvíli, když si majitel železářství pan Rousek z Prahy v roce 1919 koupil na Vysočině bývalou Hochnerovu sirkárnu a o rok později zde začal vyrábět také nábytkové a visací zámky. Nyní je tato firma ve svém oboru jedničkou a ani v mezinárodním kontextu rozhodně neznačkou neznámou. Tak se s jejich levnými spolehlivými zámky můžete setkat třeba v Africe, zatímco originálními „tokozáckými“ řešeními zabezpečují své majetky třeba v Anglii, Belgii či Holandsku.
05.08.2013 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444