Ingredience 1 kg brambor varného typu A uvařených a oloupaných den předem 50 g slaniny 1 ks cibule špetka mletého černého pepře 3 lžíce oleje nebo kousek sádla |
Příprava Slaninu pokrájíme na drobné kostičky, které vyškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět a odstavíme. Mezitím do mísy nastrouháme na hrubém struhadle brambory, přidáme k nim slaninu s cibulí, osolíme, jemně opepříme a opatrně promícháme tak, aby brambory zůstaly nadýchané. |
Na pánvi rozehřejeme tuk, rozprostřeme na ni bramborovou směs a povrch urovnáme. Opékáme do červena z jedné strany. Poté pomocí široké obracečky nebo raději plochého talíře obrátíme a opečeme z druhé strany. Křupavé horké rösti podáváme se salátem nebo kysanou či nakládanou zeleninou.