Švýcarské rösti

Podobně jako náš bramborák, jehož je jistou obdobou, má toto jednoduché švýcarské jídlo řadu variant. Naše kamarádka Josefine žije v Curychu, ale rösti připravuje tak, jak ji to naučila její babička, která pocházela ze sousedního kantonu Schwyz.

 Ingredience
1 kg brambor varného typu A uvařených a oloupaných den předem
50 g slaniny
1 ks cibule
špetka mletého černého pepře
3 lžíce oleje nebo kousek sádla
Příprava
Slaninu pokrájíme na drobné kostičky, které vyškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět a odstavíme. Mezitím do mísy nastrouháme na hrubém struhadle brambory, přidáme k nim slaninu s cibulí, osolíme, jemně opepříme a opatrně promícháme tak, aby brambory zůstaly nadýchané.

Na pánvi rozehřejeme tuk, rozprostřeme na ni bramborovou směs a povrch urovnáme. Opékáme do červena z jedné strany. Poté pomocí široké obracečky nebo raději plochého talíře obrátíme a opečeme z druhé strany. Křupavé horké rösti podáváme se salátem nebo kysanou či nakládanou zeleninou.

22.01.2021 | sm

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444