Světlo a jednoduchost - rekonstrukce bytu pro mladý pár

Foto: Jiří Beran

Foto: Jiří Beran

Mladý pár si přál své bydlení prosvětlit a celkově sjednotit. Oslovili proto architekty, aby jim s realizací nového bydlení vypomohli.

Byt pro mladý pár se nachází v posledním podlaží nájemního domu z 30. let minulého století. Hlavním předpokladem pro návrh bylo zapojení temné chodby v centrální části dispozice do obytného prostoru. 
Odstraněním dveří mezi těmito místnostmi sice došlo k vizuálnímu propojení a dostatečnému osvětlení, ale teprve umístěním knihovny se stala bývalá chodba regulérní součástí obývacího pokoje.
Nové posílení průhledové osy východ-západ do exteriérů nabízí další rozměr v užívání prostoru bytu. Těžiště a centrum dění tvoří kulatý jídelní stůl, který se nachází v obývacím pokoji s kuchyní.


Prohlédněte si půdorysy původního stavu rekonstruovaného bytu a nového návrhu od architektů. Pro zvetšení klikněte na obrázek.



Původní stav bytu                                                                              Návrh bytu 

autor realizace: Ing. arch. Martin Neruda, Ing. arch. Jana Šťastná
foto: Jiří Beran
adresa: Praha, Holešovice
realizace: 2012
plocha: 50m2
28.07.2014

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444