Sušičky prádla usnadňují žehlení a pečují o tkaniny

Sušičky prádla si stále ještě své místo v českých domácnostech hledají. Někteří lidé bojují s nedostatkem místa v bytě, pro jiné se jedná o zbytečný výstřelek, protože sušení na šňůře nebo sušáku považují stále za ten nejlepší způsob. Častým protiargumentem bývá také vysoká spotřeba energie. Přitom moderní sušičky veškeré pochybnosti vyvracejí.

Nejen že za krátký čas perfektně vysuší prádlo, ale také díky novým programům usnadňují následné žehlení, pečují o citlivé tkaniny, zabraňují vytahání a žmolkovatění oblečení nebo vám jen krátce před koupelí nahřejí ručník. Navíc již dnes jsou na trhu sušičky v energetické třídě až A++. A problém s místem? Ten můžete vyřešit postavením sušičky na pračku pomocí spojovacího dílu.

Zdokonalené technologie – větší ochrana prádla a nižší spotřeba energie
Nízkou energetickou náročnost sušení dosáhneme díky sušičkám s technologií tepelného čerpadla, která je založena na dvou uzavřených okruzích, vzduchovém a okruhu s chladivem. Tepelné čerpadlo nemusí používat na odpor drahé teplo, ale opírá se o termodynamický systém, který zabraňuje tepelným ztrátám. Tím je garantována nejnižší možná pracovní teplota (dokonalého výsledku sušení dosáhnete již při 45°C) a zároveň větší ochrana vláken a barev. Sušičky s technologií tepelného čerpadla jsou asi o polovinu úspornější než starší kondenzační typy.

Opotřebovávání a žmolkovatění prádla včetně vyblednutí barev, se kterým jsme se mohli setkat u starších typů sušiček, zabraňuje nový motor Soft Motion Motor. Ten variabilně mění rychlost a snižuje mechanické pohyby bubnu. Šetrnou péči o vlákna vašeho oblečení umožňuje také inovativní design unašečů prádla v bubnu. Zvlněný povrch vytváří vzduchové kapsy, které jemněji posouvají prádlo a ochraňují tak původní barvy a tkaniny. Změn se dočkala také nádržka na vodu, která je větší, není ji tedy nutné vylévat tak často. Navíc disponuje nejen klasickým velkým otvorem, ale také malým, který umožňuje vodu přelít například do napařovací žehličky. Například model Hotpoint AQC9 6F7 TM1 (EU)

Speciální funkce a programy – usnadní péči o oblečení při sušení, zjednoduší žehlení, pečují o vlnu a zbavují prádlo alergenů 
Prádlo sice vysušené, ale pomačkané nebo zamotané je již minulostí. Plánovanou novinkou značky Hotpoint je sada tří cyklů Iron Zone pro snadné žehlení. Prvním z nich je „Péče před žehlením", který pomocí přesně cílených pohybů bubnu odstraní pomačkání látky. Program „Méně zamotané prádlo" zvyšuje počet nepravidelného zpětného chodu bubnu a zabraňuje zapletení prádla. Poslední v řadě je revoluční cyklus „Připravené k žehlení", který má zažádáno o udělení patentu. Díky němu můžete sušit bavlnu i syntetiku najednou, aniž byste se obávali poškození oblečení. Inteligentní sušička vás totiž upozorní zvukovou signalizací na vysušení syntetiky, kterou můžete ze sušičky vyndat, a následně dosuší i bavlnu. Model Hotpoint Futura TCD 97B 6HY/N (EU) bude k dispozici na českém trhu na jaře 2014.
Dalšími programy, které vás mohou nadchnout, je například speciální cyklus sušení plyšáků, který zajistí, aby hračky vašich dětí byly vysušené rychle a bez žmolků nebo poničení vláken plyše. Pro domácí welness chvilky nebo například teplé obklady je ideální možnost zvolit cyklus ohřátí ručníků. Novinkou je možnost zvolit si program péče před a po sušení. Ten v případě odloženého startu nebo po ukončení sušení než je náplň vyndána, otáčí pozvolna bubnem, aby se prádlo v sušičce nemačkalo.

Jak na šetrné sušení vlny

V zimních měsících mnohokrát přemýšlíme, jak správně vysušit vlněný svetr. Když jej pověsíme, tak se vytahá, proto jedinou radou k šetrnému usušení vlněných oděvů bývalo jejich rozložení na froté ručníku, avšak ne na slunci nebo v blízkosti zdroje tepla. Tento způsob sušení prádlo neporuší, z časového hlediska je však velmi nepraktický. Nové sušičky prádla Hotpoint jsou vybaveny cykly Woolmark Gold Care pro šetrné sušení vlny certifikovanými společností Woolmark *. Tento program uzpůsobuje intenzitu pohybů bubnu s ohledem na jemnost a kvalitu vlny.

Vybrané modely sušiček Hotpoint jsou vybaveny patentovaným anti-alergenním systémem, certifikovaným Britskou nadací pro výzkum alergií (British Allergy Foundation). Ten udržením vysoké teploty 70°C a nízké vlhkosti umožňuje odstranit z prádla největší alergeny jako pyly, roztoče, plísně a zvířecí srst.⃰ ⃰

⃰ modely disponující Soft Motion motorem
⃰ ⃰ modely Hotpoint Futura v energetické třídě B
16.12.2013 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444