Stylové a praktické vánoční dárky

Krby nebo krbová kamna dodávají interiérům neopakovatelnou atmosféru a styl, který lze ještě podpořit výběrem různých užitečných doplňků a krbového nářadí. Právě tak podtrhne styl vaší kuchyně zajímavé nádobí. Jak kuchyňským nádobím tak krbovým příslušenstvím  můžete doladit vlastní bydlení anebo jimi můžete obdarovat někoho z blízkých. Inspirujte se naším výběrem z nabídky společnosti Krby Kamna Turyna.

Nesmrtelné litinové nádobí

Litinové nádobí značky Skeppshult, které se ručně vyrábí ve stejnojmenné vesničce na jihu Švédska,  je nejen stylové, má také vynikající funkční vlastnosti. Vařit s ním lze na klasických kamnech, plynovém sporáku, na sklokeramické i indukční desce. Základ tvoří vysoce kvalitní švédská železná ruda, díky které vám pánve, hrnce nebo zapékací mísy budou v nezměněné kvalitě sloužit po dlouhá desetiletí. Toto nádobí je naprosto zdravotně nezávadné a při správné péči, která není nijak složitá, se jeho kvalita delším a častým používáním spíše zvyšuje. K údržbě stačí papírový ubrousek, případně drátěnka, houbička a čistá voda, čas od času ošetření běžným rostlinným olejem. Mytí v myčce je nevhodné, a vyhnout se musíme chemickým čisticím přípravkům, které litinu naleptávají. V nabídce firmy Krby Kamna Turyna naleznete i litinové hmoždíře, mlýnky nebo třeba sadu na fondue.


Doplňky k vytápění v kamnech a krbech

Podpalovače pro krbová kamna a krby jsou vhodným vánočním dárkem pro každého, kdo používá k vytápění živý oheň.  Stylové balení v pevné dřevěné bedýnce s vypálenými nápisy se bude vedle  krbu či kamen skvěle vyjímat. Obsahuje 100 smotků kvalitních dřevěných vláken, které usnadní podpálení.


Jednou z mála nevýhod topení dřevem je fakt, že v interéru jsou omezené možnosti jeho skladování a tak musíte otop ke krbům či kamnům v něčem přinášet. Speciální koše na dřevo jsou tak nezbytným doplňkem a firma Krby Kamna Turyna má v nabídce jejich bohatý a lákavý výběr, který vám při zvažování dárků pro milovníky plamenů může přijít vhod. Najdete zde klasické proutěné koše, ale také řadu designově nápaditých košů z dalších materiálů - kovové, plastové, z kůže nebo i z textilu.


Radost určitě uděláte i dalším krbovým náčiním - pohrabáče, smetáčky, lopatky nebo kleště na polena patří k základní výbavě všech, kteří topí krbem nebo kamny, a jejich správná volba může prostor kolem zdroje tepla esteticky pozvednout. Sady krbového nářadí umístěné na stojanech nebo podstavcích patří k designérským výzvám, takže snadno vyberete vhodný typ do každého interiéru.


Pokud hledáte dárek opravdu praktický, můžete se zaměřit na doplněk, který slouží k rovnoměrnější distribuci tepla v místnosti. Samočinné ventilátory na kamna, které jsou poháněny vlastním teplem z horní desky kamen, pomáhají zajistit příjemnou teplotu v místnosti. Chod kanadských ventilátorů EcoFan z nabídky firmy Krby Kamna Turyna je naprosto tichý. Rychlost otáčení se automaticky reguluje na základě teploty kamen, na kterých je položen. Vybrat si můžete ze dvou různých typů, u obou pak můžete volit podle svého vkusu nebo charakteru interiéru mezi stříbrnou či zlatou vrtulí.


Celou nabídku společnosti Krby Kamna Turyna najdete na jejích webových stránkách. Zboží, které kvalitou i designem patří ke špičkám v oboru, si máte také příležitost důkladně prohlédnout, osahat či potěžkat v kamenné prodejně v Pečkách.
25.11.2015 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444