Studentské projekty 2006/2007v programu TurboCAD

Varný ostrov - vítězný projekt Tomáše Gabl'ase

Varný ostrov - vítězný projekt Tomáše Gabl'ase

Koncem dubna se konalo finále soutěže TurboCAD - Studentské projekty 2006/2007. Soutěž vyhlásila společnost ŠPINAR - software s.r.o. pro všechny typy škol v ČR a na Slovensku, které ve výuce využívají programy TurboCAD a DAEX. Cílem této soutěže je především podpořit výuku nových softwarových technologií na školách a zároveň motivovat zájem studentů vytvořit díky těmto technologiím profesionální výstupy využitelné v praxi.

Kancelář budoucnosti - projekt Mikoláše Kafuňka

Varný ostrov - vítězný projekt Tomáše Gabl'ase

Soutěž se zaměřuje na všechny technické obory zejména v oblasti nábytkářství, interiérové tvorby, dřevařství, truhlářství, architektury, strojírenství, designu, automobilového průmyslu, elektrotechniky a deskriptivní geometrie. Do finále prvního ročníku postoupilo, z celkového počtu 42 zaslaných projektů, 20 soutěžních prací z patnácti škol.


Slavnostní dvoudenní finále se konalo na půdě Střední odborné školy obchodní a Středního odborného učiliště řemesel v Moravském Krumlově, která se stala spoluorganizátorem celé akce. První den byla na programu obhajoba projektů, při níž studenti osobně prezentovali své práce odborné porotě složené z vysokoškolských profesorů, učitelů ze středních škol a odborníků z praxe. Vítězem soutěže se stal Tomáš Gabl'as (Združená škola drevárska Zvolen), druhé místo získal Mikuláš Kafuněk (Střední umělecko-průmyslová škola hudebních nástrojů a nábytku Hradec Králové) a jako třetí se umístil Patrik Krasula (Združená stredná škola drevárska a nábytkárska Topol'čany).

Šachovnice - Patrik Krasula

Varný ostrov - vítězný projekt Tomáše Gabl'ase

V průběhu prezentace obhajoby hodnotili studentské projekty také zástupci z řad učitelů a médií. Cena kantorů byla udělena rovněž Tomáši Gabl'asovi ze Zvolena a  Cenu médií udělili zástupci 11 mediálních partnerů soutěže Mikoláši Kafuňkovi ze  Střední umělecko průmyslové školy hudebních nástrojů a nábytku v Hradci Králové.


Druhý finálový den byl věnován Soutěži dovedností, při níž studenti uplatnili své dosavadní zkušenosti a na místě prokázali praktické dovednosti při práci v programu TurboCAD. Odborná porota ocenila tři nejdovednější: 1. místo obsadil Jiří Frič (Střední umělecko průmyslová škola hudebních nástrojů a nábytku Hradec Králové), 2. místo Tomáš Gabl'as (Združená stredná škola drevárska Zvolen) a 3. místo: Vojtěch Kmošek (Střední průmyslová škola nábytkářská Bystřice pod Hostýnem).

Zasedací místnost - Jiří Frič

Varný ostrov - vítězný projekt Tomáše Gabl'ase

Kromě těchto cen udělila odborná porota ještě zvláštní ceny: Cenu za nejnáročnější konstrukční řešení v programu TurboCAD získal projekt Radka Blechy a Tomáše Vlacha (Střední škola řemesel, p.o. Bruntál), Cenu za technické konstruování v programu TurboCAD získal Pavel Fišer (Mendelova zemědělská a lesnická univerzita Brno) a Cenu za návrh designu v programu TurboCAD Martin Benko (Združená stredná škola drevárska Zvolen). Nejúspěšnější školou v soutěži TurboCAD - Studentské projekty 2006/2007 se stala Združená stredná škola drevárska Zvolen.


Pro účastníky finále byl připraven také doprovodný program, zejména návštěva zámku v Moravském Krumlově a prohlídka expozice Slovanská epopej od Alfonse Muchy. V prostorách této expozice proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků soutěže, za přítomnosti mediálních partnerů a hostů, kde si výherci převzali hodnotné ceny.


Akce se těšila velkému zájmu studentů, kteří už teď uvažují nad tématy svých projektů pro příští ročník soutěže Studentské projekty 2007/2008, jehož slavnostní finále se bude konat v jihomoravském městě Znojmě.

10.05.2007 | redakce Bydlení.cz
  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444