Studentské projekty 2009/2010

Veřejná soutěž studentských prací v programu TurboCAD pro Českou a Slovenskou republiku

V pořadí již 4. ročník soutěže STUDENTSKÉ PROJEKTY vypisuje pro rok 2009/2010 společnost ŠPINAR – software s.r.o., tentokrát ve spolupráci se Střední školou stavební a dřevozpracující v Ostravě-Zábřehu. Minulého ročníku se zúčastnily více než dvě desítky škol, jejichž studenti si zde mohli ověřit své dovednosti v práci s programem TurboCAD i svůj tvůrčí potenciál.

Tradici dnes již prestižní mezinárodní soutěže založila společnost ŠPINAR – software s.r.o. v roce 2006. S každým ročníkem se stále viditelněji naplňují cíle, s nimiž soutěž vznikla: podpora výuky nových softwarových technologií ve školách, a především motivace studentů, aby pomocí těchto technologií, svých školních znalostí a zapojením vlastní fantazie vytvořili výstupy, jaké lze využít v praxi. Účastí v soutěži se studentům otevírají nové možnosti a příležitosti k budoucímu profesnímu uplatnění.

Soutěž je určena pro studenty všech typů škol v České a Slovenské republice ( zejména technické obory v oblasti nábytkářství, interiérové tvorby, dřevařství, truhlářství, architektury, strojírenství, designu, automobilového průmyslu, elektrotechniky a deskriptivní geometrie ), které mají zakoupený program TurboCAD, a také pro studenty, kteří vlastní osobní licenci programu TurboCAD.

Studenti se do soutěže mohou přihlásit na základě vyplnění závazné přihlášky. Přihláška společně s pravidly soutěže je uveřejněna na internetových stránkách www.spinar.cz. Vyplněný formulář přihlášky je nutné zaslat do 23.10.2009 prostřednictvím elektronické pošty na adresu eva.komonova@spinar.cz nebo v tištěné podobě na adresu společnosti ŠPINAR – software s.r.o., Lipová 11, 602 00, Brno.

Soutěž je rozdělena do dvou kol. V prvním kole vybere odborná porota, složená z vysokoškolských učitelů, učitelů ze středních škol a odborníků z praxe, 20 nejlepších projektů, které postoupí do finále.

Slavnostní finále čtvrtého ročníku soutěže proběhne ve dnech 29.4. – 30.4. 2010 a jeho účastníky přivítá město Ostrava. První finálový den bude na programu obhajoba studentských projektů, slavnostní vyhlášení vítězů soutěže a společenský večer, který se bude konat v areálu hornického muzea Landek. Pro účastníky je připravena prohlídka muzea, v jejímž rámci se poučí o historii hornictví v kraji a zúčastní se také sestupu do důlní šachty. Program bude doplněn vystoupením taneční skupiny, či hudebním představením a zakončen společenským večerem v tradiční hornické restauraci. Druhý den bude pokračovat soutěží dovedností, při níž studenti uplatní své dosavadní znalosti a především praktické dovednosti v programu TurboCAD. Celá akce proběhne za účasti mediálních partnerů soutěže, podnikatelů, odborníků z praxe, vysokoškolských profesorů, středoškolských učitelů, učitelů odborného výcviku a dalších.

Vítězové obdrží hodnotné ceny od hlavního organizátora akce a od sponzorů.
22.09.2009 | tz
  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444