Studentská soutěž Ytong zná vítěze

Hana Vojtová z FA VUT Brno získala první cenu v osmém ročníku studentské soutěže, kterou pořádá Ytong a.s. a společnost Hebel Porobeton. Druhé místo obdržel Pavel Martinka z téže univerzity, třetí si z Brna odváží Jakub Doubner z VŠUP Praha, z ateliéru architektury a designu. Ceny byly slavnostně předány v pavilonu Brno v rámci stavebních veletrhů. Letošní téma soutěže bylo Obnova polabské vesnice s použitím stavebního systému z pórobeton.

Soutěžící řešili urbanistický model zemědělské vesnice a měli za úkol zpracovat též architektonické a dispoziční studie tří základních typů nízkorozpočtových domů. Pořadatelé dali mladé generaci výzvu k moderní obnově vesnic zničených velkou vodou.Součástí každého projektu byla modelová urbanistická studie sídla, na který účastníci barevně vyznačili příslušný řešený objekt včetně parcely.
Předložených asi padesát prací hodnotila porota v čele s Ing. Arch. Vladimírem Miluničem. Vítěz obdržel 40.000 korun, na druhé místo připadlo 20.000 a na třetí 15.000 korun. Odměněny byly ještě další tři projekty. Cílem soutěže byla podpora samostatné tvůrčí práce vysokoškolských studentů a rozšíření znalostí stavebního systému z pórobetonu s možností jeho využití v praxi.
15.04.2003 | mava

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444