Ingredience 1 středně velká červená řepa (asi 300 - 350g) 200 g kuřecích řízků lžička másla 3 vejce 2 -3 kyselé okurky 1/2 salátové okurky 250 ml kysané smetany 1,2 l vody vinný ocet mletý bílý pepř sůl pár snítek kopru nebo pažitka |
Příprava Řepu oloupeme, nakrájíme na kousky a do měkka uvaříme v mírně osolené vodě. Máme-li čerstvou řepu i se zelenými listy, můžeme je rovněž vyvařit. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Z vývaru odstraníme listy a uvařenou řepu ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme kysanou smetanu, nadrobno nakrájené okurky, podle chuti okyselíme octem, opepříme, popř. přisolíme. Dáme vychladit a mezitím na kousku másla orestujeme na drobné kostičky pokrájené jemně osolené kuřecí maso. |
Do každé porce před podáváním dáme lžíci masa, půlku pokrájeného vejce a dochutíme koprem nebo, pokud nemáte po ruce, pažitkou.
Z červené řepy můžete připravit spoustu dalších dobrot:
Červená řepa zapečená s brambory a rozmarýnem
Pečená řepa s ořechy a medem
Salát ze syrové červené řepy
Salát s červenou řepou a sýrem
Zajímavé informace o červené řepě a další recepty najdete také zde:
Červená řepa bez předsudků