Střešní krytina EDILIT SICURONDA

V širokém spektru střešních a izolačních materiálů včetně doplňků, které na našem trhu nabízí firma DEKTRADE je také vláknocementová vlnitá krytina EDILIT SICURONDA. Jde  o výrobek ze směsi cementu a PVA vyztužené neazbestovými nenasákavými vlákny. 

Vláknocementová vlnitá krytina je tradičním materiálem používaným již po desetiletí pro pokrývání šikmých střech. Současná produkce krytiny EDILIT SICURONDA je bezazbestová. Vnější povrch barevné vláknocementové vlnité krytiny EDILIT SICURONDA je chráněn dvěma vrstvami trvanlivé a stabilní akrylátové barvy.


Složení a výroba
Výrobcem této krytiny je německá společnost patřící do holdingu firem ETEX-group. Vláknocementová vlnitá krytina EDILIT SICURONDA je výrobek ze směsi cementu a PVA (polyvinylalkohol) vyztužené neazbestovými nenasákavými vlákny. Vyrábí se tradiční Hatschekovou metodou, kdy se nanášením vrstev směsi a jejich následným lisovaním materiál formuje do tvaru vlnovek. U barevné vlnité krytiny se na vnější povrch nanášejí dvě vrstvy akrylátové barvy. Do barvy se přimíchávají komponenty zabraňující tvoření mechu.


Použití
Vláknocementová vlnitá krytina EDILIT SICURONDA je vhodná k pokrývání budov v zemědělském a průmyslovém sektoru (skladové haly, výkrmny dobytka a drůbeže, chovy koní atd.). Používá se ale také na pokrývání bytových objektů.

Bezpečnostní páska
Přibližně do poloviny tloušťky vláknocementové hmoty krytiny Edilit Sicuronda je v každé vlně vložena polypropylenová páska. Ta zaručuje, že v případě mimořádného nárazového zatížení se krytina udrží vcelku. Minimalizuje se tak nebezpečí propadnutí desky. Přes toto preventivní opatření platí, že krytina není běžným způsobem pochůzná. Pokrývači musí při pohybu po střeše dodržovat všechna pravidla pro krytiny s řídkým laťováním.


Technické údaje
Vlnitá krytina Edilit Sicuronda odpovídá technickým požadavkům normy ČSN EN 494. Podle délky desek, výšky vln, zatížení na mezi pevnosti a ohybového momentu při porušení je vlnitá krytina Edilit Sicuronda klasifikována jako C1X. Krytina Edilit Sicuronda je určena pro pokrývání šikmých střech. Konstrukce střechy musí mít sklon min. 15°. V případě, že přesahy mezi deskami budou utěsněny páskou, je krytinu možné použít již od sklonu 10°.


Typ: NT (bezazbestová)
Délka desky: 1,25 - 1,60 - 2,50 m
Hmotnost: cca 13,5 kg/m2
Profil: 177/51 mm
Počet vln: 5,5 a 6,5
Šířka desky: 920 mm a 1095 mm
Krycí šířka: 870 mm a 1050 mm


Barevné provedení
Vlnitá krytina Edilit Sicuronda bez povrchové úpravy je v přírodní šedé barvě. Z krytin s barevnou povrchovou úpravou je běžně dostupná černá a červená.


Záruka
Záruční lhůta na krytinu Edilit Sicuronda činí 10 let na technické vlastnosti, 5 let na stálost barvy.


Výhody vláknocementové vlnité krytiny EDILIT SICURONDA
• světová reputace výrobce - člen holdingu ETEX-group
• nejvyšší možné kvalitativní zařazení
pro vláknocementy do třídy C1X
• výrobní ekologická PVA technologie
• bezpečnostní polypropylenová páska v každé vlně
• vysoká prodyšnost desek
• příznivá cena

Veškeré informace zájemcům poskytnou vyškolení pracovníci společnosti DEKTRADE a.s. (cenové a dodavatelské informace) a ATELIERU STAVEBNÍCH IZOLACÍ (technické informace) na jednotlivých pobočkách, nebo je najdete na adrese www.dektrade.cz.

26.07.2006 | tz - DEKTRADE

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444