Střecha (také) dělá dům

Krásná funkční střecha je nepochybně korunou domu. Fyzicky ochraňuje hodnotu celé stavby, ale také zásadně přispívá k celkovému stylu domu a jeho vnímání ze strany jeho obyvatel a okolí. Nejde jen o barvu  střechy, resp. krytiny, která do značné míry určuje vzhled vašeho domu. Svou důležitost pro vzhled mají i další prvky, na první pohled méně viditelné, nicméně mající zásadní úlohu v celkovém stylu a funkci střechy jako systému.

Každý šroub a čep má při stavbě fungujícího střešního objektu svou úlohu a zásadní roli zde hraje kvalita materiálu. Těžko si lze s ohledem na kvalitu a vzhled představit materiál s lepšími vlastnostmi pro zastřešení, než je finská ocel. Komplexní systém pro zastřešení staveb z tohoto materiálu dodává na český trh společnost Ruukki s.r.o.

Od nosné konstrukce až po střešní plechy

Funkční střecha zahrnuje také kompatibilní prvky od bednění po latě a zvenčí viditelné lemovky, ocelovou střešní krytinu, prvky střešního zajištění a okapové žlaby. Každá část má svou vlastní, důležitou funkci z hlediska bezpečnosti střechy, její trvanlivosti a designu. Kvalitní materiály, správná instalace a dobrá údržba garantují správnou funkci vaší střechy.

Nosná konstrukce představuje základnu pro střešní plechy. Skládá se z kontralatí, latí a větracích pásů. Dobře stavěná nosná konstrukce také zlepšuje zvukovou a tepelnou izolaci střechy. Z konstrukce střechy bezpečně odvádí kondenzované vodní páry, které se pod krytinou mohou tvořit. Střešní ocelové plechy chrání váš dům a jeho konstrukci před deštěm, větrem a sněhem. Jsou také nejviditelnější částí střechy. Střešní prostupy zajišťují řízené a vodotěsné otvory pro vaši střechu. Mezi takové otvory patří komíny, střešní okna a manžety. Lemovky, hřebenáče a další doplňky dotvářejí vzhled vaší střechy. Těsně spojují různé prvky vaší střechy, čímž se dosahuje jednolitost, vizuální přitažlivost a souvislost střechy.

Pro zachování stylu a dobrého stavu se musí všechny části střechy pečlivě vybrat, přičemž musí být zachována vzájemná funkční i vizuální kompatibilita.
Systém odvodu dešťové vody pro všechny typy střech
Všechny střechy je třeba doplnit o fungující systém odvodu dešťové vody. Žlaby, svody, svodové kanály a jiné prvky vyrobené na míru účinně odvádějí dešťovou vodu ze střechy do vsakovacích či jímacích systémů. Nejdůležitější věcí je, aby byla voda odvedena bezpečně mimo základy budovy.

Podobně jako střecha, i systém odvodu dešťové vody musí vydržet i ty nejnáročnější podmínky. Systém odvodu dešťové vody Ruukki je vyroben z pozinkované oceli s oboustrannou barevnou povrchovou úpravou, dodává se v nejkvalitnější povrchové úpravě Pural s 50letou technickou zárukou. Systém odvodu dešťové vody také přispívá k vzhledu vašeho domu.
Můžete si vybrat buď barvu, která ladí s barvou střechy a neodlišuje se, nebo můžete zvýraznit barvu střechy výběrem odlišné barvy z bohaté nabídky. Systém odvodu dešťové vody od společnosti Ruukki je elegantní, díky použitému materiálu odolný a lze jej kombinovat se všemi typy střech, ať už z oceli, tašek nebo bitumenu. Vhodný je tedy jak u novostaveb, tak rekonstrukcí, pakliže je záměrem stavebníka získat elegantní a přitom vysoce kvalitní a téměř bezúdržbový systém pro odvod vody s garancí kvality.

Zajistěte bezpečnost své střechy
Je dobré pravidelně kontrolovat stav střechy. Aby byl pohyb na střeše bezpečný, musí být nainstalováno praktické a funkční bezpečnostní vybavení. Žebříky, střešní můstky a sněhové zábrany zajišťují, aby byla střecha bezpečná pro údržbové a čisticí práce. Sněhové zábrany zabraňují sesunutí sněhu a ledu na lidi pod střechou a žebříky poskytují důležité únikové cesty například v případě požáru. Pro nové domy stavební předpisy vyžadují nainstalování vybraných bezpečnostních prvků. Taktéž je třeba mít na paměti, že v případě staršího domu by měla být celá střecha bezpečná tak, aby byli chráněni obyvatelé domu i ostatní lidé.

Od společnosti Ruukki můžete získat kompletní řešení - krásnou a trvanlivou ocelovou střechu - s velmi jednoduchou instalací a rovněž bezplatnou pomoc s návrhem střechy a umístěním jednotlivých funkčních prvků. 

Využijte podzimních slevových akcí na krytiny a okapové systémy!

Více informací na www.ruukkistrechy.cz
07.10.2013 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444