Stolní lampy a lampičky

Stolní lampy či lampičky jsou neodmyslitelným doplňkem snad v každém interiéru, ať už se jedná o domácnost, kancelářské či jiné komerční prostory. Lampa v současné době nemá již jen ryze funkční charakter, ale stále důležitějším kritériem při jejím výběru je i její provedení respektive design. Ten hraje roli jak u kancelářských lamp, tak i u těch pro domácí použití.

1.Kancelářské lampy


Kancelářské lampy jsou zpravidla  nutným doplňkem a pomocníkem při každodenní práci. Tyto lampy mají hrají v tomto prostoru dvě základní role. První je role designová, která v kancelářích spíše převažuje a která prozrazuje mnohé o svém majiteli a pokud se lampu podaří vhodně kombinovat s ostatními prvky pracovního prostoru, stává se předmětem jistého obdivu a přinejmenším dobrého vkusu.

Druhou funkcí je, jak již bylo zmíněno výše, samotná funkcionalita lampy, která tak musí mimo poskytnutí dostatku světla, umožňovat měnit směr tohoto světla, ale i regulaci pro různé fáze únavy očí anebo pro funkci osvětlení z hlavního na vedlejší – dekorativní, chcete-li pocitový.

O tento druhý aspekt, tedy tvorbu světla se stará použitý světelný zdroj. Oproti dříve používaným standartním žárovkám se dnes v hojném počtu využívají především úsporné zářivkové zroje. Jedná se o typy zdrojů, které vyjma úsporného provozu nabízejí i vhodně rozptýlené světlo, jenž lahodí našim očím a zbytečně je nazatěžuje. Mimo vhodný tvar a intenzitu světla, umožňují tyto zdroje různou volbu barvy světla, a to ať už se jedná o tzv. chladné světlo o 4000 stupních Kelvinů  chromatičnosti, tak o „teplé“ světlo podobné tomu žárovkovému o 2800 stupních.

S rozvojem LED technologi se v poslední době začínají na trhu výrazným způsobem prosazovat výrobky používající LED zdroje. Jako příklad můžeme uvést povedenou a úspěšnou řadu lamp od firmy Philips s názvem LEDINO.

2. Stolní lampy určené do domácností


Jedná se o produkty, jenž zdobí stoly většiny z nás v našich domovech. I interiérové lampy by bylo možné dále dělit na typy určené pro psací stůl školáků až po lampy dodávané v ucelených řadách pro jednotné vybavení interiérů. Sladěním všech svítidel v místnosti od závěsných svítidel, přes svítidla nástěnná až po stojací či stolní lampy, dosáhneme tak velmi příjemných dojmů a pocitů při různém typu osvětlení.

Stolní lampy a lampičky je možné vybírat z nepřeberné nabídky, které je na trhu a díky opravdu rozsáhlé produkci a velmi různých designech si vybere každý. Různý tvar, variabilita při použití zdroje a tím produkovaný i různý kužel a tvar světla uspokojí potřeby každého z nás a splní tak výsledný žádaný efekt.

Díky velké variabilitě, ale i díky poměrně nízkým cenám za tato svítidla, mohou být lampy a lampičky i vhodným dárkem. Udělejte svým blízkým radost a kupte jim právě takovou lampičku, která se jim hodí přímo na stůl nebo na jakékoliv místo v interiéru. Z široké nabídky a rychlých dodacích lhůt na www.philips-levne.cz nebo na www.svitidla-svetla-osvetleni.cz vybírejte z pohodlí svého domova a těšte se na dodávku již druhý den!
16.12.2010

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444