Stavební veletrhy Brno zahajují

Dnes byly zahájeny Stavební veletrhy Brno 2007, jeden z pěti největších evropských veletrhů v oboru, který představuje každoročně kolem 1 500 firem z celého světa. Brněnské výstaviště bude jeho dějištěm až do soboty 21.dubna. Hlavními tématy letošního ročníku jsou opravy bytového fondu a zelená energie.

Stavební veletrhy tvoří čtyři odborné části, z nichž největší - Stavební veletrh IBF je zaměřen na všechny základní oblasti stavebnictví od realizací staveb, stavebních řemesel a technologií, stavebních materiálů a výrobků až po stavební techniku.

 

Mezinárodní veletrh technických zařízení budov SHK BRNO představuje nejnovější trendy v oblasti sanitární techniky a interiérů koupelen, ale je zaměřen také na oblast technických zařízení budov - na vytápěcí techniku, vzduchotechniku a klimatizaci, armatury, potrubí a čerpadla.
 
ELEKTRO, mezinárodní veletrh elektroinstalací a osvětlovací techniky, se stal součástí Stavebních veletrhů Brno v souvislosti s nástupem projektů, výroby a instalace technologií tzv. „inteligentních budov“.

 

Zvýšený zájem návštěvníků zaznamená během veletrhu také celoročně přístupné Stavební centrum EDEN 3000. Zde je možné zhlédnout přehlídku montovaných, kompletně vybavených rodinných domů. Součástí centra je i vzorkovna stavebních materiálů a poradenské středisko pro otázky bydlení a výstavby včetně finančního zajištění.

 

Ve stejném termínu se Stavebními veletrhy Brno probíhá mezinárodní veletrh investic, financí a realit Urbis Invest. Tento projekt, původně založený na prezentaci technologií pro města a obce, byl na základě rostoucího zájmů vystavovatelů a odborných návštěvníků doplněn o oblast investic, financí a realit. Jeho vizí je představit úplnou nabídku investičních příležitostí v celé České republice a na Slovensku a v dalších zemích střední a východní Evropy.


Tradičně je součástí Stavebních veletrhů Brno bohatý doprovodný program. Připraveny jsou např. konference o inteligentních budovách, konference na téma Cena, životnost a ekonomická efektivnost stavebního díla, konference na téma Opravy bytového fondu z pohledu technických zařízení budov, prezentace nazvaná Světlo a osvětlení a další akce, včetně tradiční soutěže učňů, ankety Koupelna snů či Mistrovství České republiky v podlahářských pracích. K přitažlivým bodům programu patří i přednáška architekta Pierra Hebbelincka na téma beton a belgická architektura, která je na programu ve středu dopoledne v sále Rotunda pavilonu A3.
 
Stavební veletrhy v Brně předcházejí novou stavební sezónu a každoročně jsou pro desetisíce návštěvníků z řad odborné i laické veřejnosti příležitostí seznámit se s nabídkou nových výrobků a stále dokonalejších technologií, které zde prezentují firmy patřící k lídrům v neúnavně se rozvíjejícím oboru.
 

Protherm - spolehlivé teplo

 

V expozici č. 014 v pavilonu F prezentuje ukázku svého rozsáhlého sortimentu společnost Protherm, která je význammným výrobcem a dodavatelem klasických plynových, kondenzačních a elektrických kotlů s nadstandardním stupněm výbavy. O špičkové kvalitě výrobků této společnosti vypovídá skutečnost, že většina z přibližně ze závratného množství 240 tisíc vyrobených kotlů ročně zásobuje evropský a světový trh. Plynové kotle Protherm jsou finančně dostupné a zaručují svým uživatelům spolehlivý, bezproblémový provoz. Svým vvýkonem dokáží pokrýt širkou oblast výkonových požadavků ve vytápění i v ohřevu teplé vody.

 

Schiedel - špičková komínová technika


Komínový systém Schiedel ABSOLUT, který představí společnost Schiedel v pavilonu B, stánek 058, svým originálním řešením představuje absolutní špičku v oboru komínové techniky a  technologie. Je tvořen 1,33 m dlouhými, izostaticky lisovanými, tenkostěnnými rourami. Komín z kompozitních tvárnic (s venkovní vrstvou z lehčeného betonu s tepelnou izolací z pěnového betonu) je koncipován jako univerzální, vhodný pro odvod spalin od spotřebičů s provozní teplotou spalin od 40 °C do 400 °C. Proto je možné ho použít pro připojení spotřebičů jak na plynná, tak kapalná i tuhá paliva a spalovat palivo cenově dostupné, odpovídající místním podmínkám. Dřevo, které má minimální emise CO2, je možné spalovat v zemědělských provozech nebo zařízeních střední velikosti v oblasti nebytové výstavby ve formě štěpky, v rodinných domech klasicky jako kusové dřevo anebo ve formě pelet. Nezávisle na palivu je možné s komínovým systémem Schiedel ABSOLUT provozovat kondenzační kotle (nízké teploty spalin) i kotle s atmosférickým hořákem (normální teploty spalin) závislé na okolním vzduchu.

Novinky od Wienerbergera

 

Společnost Wienerberger cihlářský průmysl na letošním dvanáctém ročníku mezinárodního stavebního veletrhu IBF představuje hned několik novinek. Zdicí systém POROTHERM rozšíří řada nových věncovek VT 8, pro architekty je připravena publikace Podklad pro navrhování – 11. vydání a investory a projektanty zcela jistě zaujme systém provětrávaných zavěšených fasád ArGeTon, jenž se nově nachází v nabídce společnosti Wienerberger. Na stánku se všichni zájemci mohou seznámit nejen s kompletním sortimentem výrobků POROTHERM, ale také shlédnout ukázky zdění na tenkou spáru touto speciální technologií, jíž se využívá při práci s broušenými cihlami. Expozici - Galerii Wienerberger naleznete v pavilonu A2, stánek č. 018. Návštěvníkům zde budou k dispozici i podrobné informace a novinky k programu výstavby rodinných domů POROTHERM DŮM a také ochotný profesionální tým společnosti Wienerberger.


 

17.04.2007 | redakce Bydlení.cz
  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444