Stavební stroje na výstavišti

Pozitivní vývoj českého stavebnictví dokumentuje rozsáhlá účast firem, které prezentují veškerý sortiment stavebních strojů na veletrhu IBF v Brně. Zájemci najdou v pavilonech P, R, a Z i na přilehlých volných plochách například jeřáby, vysokozdvižné vozíky, válce, pneumatická kladiva, mechanizaci na čištění vozovek i stroje na zpracování odpadů. Nechybějí různé speciální vrtáky, frézy a další nářadí.

Pracovník marketingu jedné z našich největších firem Terramet, která se zabývá dodávkami této techniky Jan Vencl uvedl, že v současnosti je v České republice příznivá situace na trhu - oživení prodeje těžkých stavebních strojů nastalo už loni. „ V naší republice byly nastartovány větší investiční akce, zejména výstavba kanalizací ve městech a obcích,“ doplnil Vencl. Postavena je teprve necelá polovina z plánovaných úseků dálniční sítě a podobná situace je ve výstavbě železničních koridorů. Velký potenciál skrývají též rekonstrukce panelových domů, schází řada staveb občanské vybavenosti měst a obcí.
Terramet dodává na trh výrobky šesti renomovaných firem. Jde například o grejdry, lanové bagry, různé nakladače, vysokozdvižné vozíky, pojízdné kompresory, elektrocentrály, lanové vrtačky, pažení apod. Firma patří do rakouského holdingu Terra. V Brně prezentuje novinku - vysokozdvižný vozík JCB Teletruk. Zařízení má unikátní konstrukci umožňující manipulaci ve stížených podmínkách. Používá se především v recyklačním průmyslu a při překládce zboží na železniční vagóny a kamiony. Splňuje vlastnosti klasického čelního vozíku a teleskopického manipulátoru
Část expozice stavebních strojů je věnována i údržbě a úpravě vozovek. Česká firma Kobit Jičín na veletrhu představuje prakticky celý sortiment těchto strojů i mechanismů na svoz odpadů. Všechny výrobky, například sněhové radlice, zametače, sypače chemických a inertních materiálů, nástavby pro sběr odpadů i cisternová zařízení pro přepravu chemikálií, rozstřikovače živic a vysprávkové soupravy na komunikace pocházejí z vlastních dílen firmy. „Jsou konstruovány jako nástavby na různé typy nákladních automobilů podle přání zákazníka, např. na vozidla tatra a mercedes,“ uvedl konstruktér firmy Jiří Bláha.
Premiéru z produkce Kobit má na výstavišti samosběrný chodníkový zametač určený pro úklid měst a obcí. Jde o mobilní zařízení s řiditelnou zadní nápravou, které se dokáže dostat i do hůře přístupných míst. O zametač K2 Azura projevila zájem i a.s. Veletrhy Brno.
K zajímavým expozicím patří například prezentace firmy Permon, která se zabývá prodejem sbíjecích, klínovacích, sekacích, tunelovacích a bouracích kladiv, pneumatických podpěr, odlučovačů vody a oleje a rozvodnými bateriemi. Návštěvníci na veletrhu najdou i stroje na recyklování stavebních materiálů. Firma Resta vystavuje mobilní drticí jednotku určenou na zpracování železobetonu, betonu, cihelné suti a přírodního kamene.
Některé z vystavovaných mechanizmů předvádějí firmy před svými stánky na volných plochách přímo v praxi. Zájemci se mohou podívat na činnost především různých čelních nakladačů, jeřábů, sbíječek a pěchovacích kladiv.
14.04.2003 | mava

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444