Stavební poradenské centrum a bytová problematika

Součástí doprovodných aktivit Stavebních veletrhů Brno je i letos Stavební poradenské centrum, které je určeno návštěvníkům z řad laické i odborné veřejnosti. Projekt, jehož organizaci má na starosti ČKAIT, patří už několik let k pravidelným aktivitám při stavebních veletrzích. Centrum je otevřeno v pavilonu V od 19. do 23. dubna, tedy po celou dobu konání veletrhů, veškeré služby jsou pro všechny návštěvníky zdarma.

„Vzhledem k tomu, že veletrhy nejsou prodejní, řadový návštěvník přichází na výstaviště především nasbírat informace, rady a kontakty. Ve Stavebním poradenském centru v pavilonu V získá vše na jednom místě. Jistě pozitivní zprávou pro naše návštěvníky je, že se v letošním roce služby centra rozšiřují o poradenství k otázkám především nájemního bydlení,“ přibližuje podobu projektu Zuzana Krupičková, manažerka PR a reklamy.

Ve Stavebním poradenském centru mohou lidé standardně získat informace o požadavcích stavebních předpisů a technických norem nebo si udělat přehled o stavebních materiálech či stavebních firmách v jednotlivých regionech České republiky. Stavebníci se mohou formou osobní konzultace poradit o vhodném a optimálním způsobu financování, přípravy a řešení nové stavby, oprav a úprav stávajících budov. K dispozici jim je celá řada nezávislých odborníků z nejrůznějších profesí a oborů výstavby.


Díky letošní účasti zástupců Svazu českých a moravských bytových družstev (SČMBD) přijdou nově na řadu i otázky spojené s bydlením. SČMBD, jehož bytový fond tvoří přibližně z jedné třetiny panelová výstavba, poskytne prostřednictvím svých konzultantů mj. i informace k ožehavé tematice rekonstrukcí panelových domů a k možnostem jejich financování.


Kromě konzultací nabízí Stavební poradenské centrum rovněž každodenní přednáškový program. Jeho součástí je také prodejna odborné stavební literatury a tematických časopisů z oboru.

20.04.2005
  • Veletrhy Brno a.s.

    Společnost Veletrhy Brno má výsostné postavení na českém výstavním trhu i vedoucí postavení v ekonomickém regionu střední Evropy.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444