Sprchování bez usazování vodního kamene

Když si pořídíte nový sprchový kout, získá vaše koupelna nové kouzlo v podobě čisté elegantní krásy, zvláště pokud se jedná o skleněný kout. Jak ale udržet krásný transparentní vzhled sprchových dveří i po delším čase?

Jedním z hlavních nepřátel krásné koupelny je vodní kámen

Každá voda obsahuje určité minerální soli, které se usazují na povrchu nejrůznějších předmětů, které s vodou přicházejí pravidelně do styku. Tomuto pevnému povlaku se říká vodní kámen. Vzniká především tam, kde je tvrdá voda. V případě zanesené varné konvice si s vodním kamenem poradí tradiční prostředek, jako je ocet nebo soda, jak si ale s nevzhledným vodním kamenem poradit na větší ploše, například na sprchových dveřích?

Nejlepší řešení je mu předcházet! V současné době se totiž vyrábí sprchové kouty se speciální úpravou nebo ochranou skel, která zabraňuje usazování vodního kamene, a tak dlouhodobě usnadňují údržbu sprchových dveří.

Technologie, která ochrání sklo

Společnost RAVAK vyvinula patentovanou technologii úpravy skla RAVAK AntiCalc®, díky které se povrch skla stane vodoodpudivým. Po takto speciálně upraveném povrchu voda stéká mnohem rychleji, což výrazně snižuje množství usazeného kamene. I po dlouhodobém sprchování tak na skle zůstává minimum stop.

Usazování nečistot a vodního kamene lze předcházet, aniž bychom museli trávit dlouhý čas jejich čištěním a odstraňováním za použití agresivních prostředků, které jsou mnohdy beztak neúčinné. Společnosti RAVAK touto patentovanou technologií ošetřila všechny své sprchové kouty, dveře a vanové zástěny. To znamená, že se můžete pohodlně sprchovat a sklo zůstane krásně transparentní bez nevzhledných map, povlaku a skvrn. Trvanlivost vodoodpudivé vrstvy závisí pochopitelně na složení vody, se kterou přichází do styku. Ochrana skla však může trvat až dva roky. Po uplynutí této doby můžete ochranu skla obnovit použitím speciální přípravku RAVAK AntiCalcConditioner. Ten zajistí při pravidelném používání (stačí jej použít jednou za 3 měsíce) optimální ochranu skla na období minimálně deseti let.
24.05.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444