Špičkový design pro práci i odpočinek

Místem zahájení letošního ročníku Mobitexu se už tradičně stala jeho nekomerční část instalovaná v krásném prostředí pavilonu A 2 brněnského výstaviště pod názvem Designstory. Cílem je představit ukázky progresivního designu v tematizovaném projektu – tentokrát nese podtitul WORK&TIME OUT.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Největší atrakcí této expozice je bezesporu exponát firmy VITRA – variabilní kancelářský systém JOYN Ronana a Erwana Bouroullecových, dílo dvojice špičkových designérů čerstvě ověnčených nejvyšším oceněním na letošním IMM v Kolíně nad Rýnem. Ronan Bouroullec je také čestným hostem letošního Mobitexu,  zúčastnil se slavnostního zahájení a studenti designérských oborů z odborných škol spolu s novináři se s ním měli příležitost setkat na tiskové konferenci.


Originální kancelářský nábytek skvělých ergonomických vlastností oděných vynalézavým designem tvoří v Designstory sekci WORK – k vidění jsou zde např. ukázky nové kolekce skořepinových židlí firmy EC-OFFOX, nový variabilní kancelářský nábytek firmy TOP OFFICE s patentem chráněnou konstrukcí stolové podnože nebo jedinečné kancelářské židle firmy SUMA INTERIER. K pozoruhodným exponátům patří např. rafinovaná židle-stůl  firmy ing. Petr Martínek – Epos. Jde o pracovní stůl a pohodlnou židli v jednom kusu nábytku. Pomocí mechanismu skrytého na zadní straně každého sedadla lze provést jednoduchou přeměnu židle na stůl a obráceně. Sekce TIME OUT nabízí design pro čas odpočinku – zahrnuje mj. originální řešení, která vzešla ze soutěží návrhů pro firmy mm interiér Luhačovice a společnost TON. Práce nejmladší  generace designérů jsou do projektu Designstory začleněny také ve školních expozicích. Představuje se zde celkem dvanáct odborných škol (včetně jednoho zahraničního hosta – Školy krásných umění ze Saint Etiene) a tato část projektu patří k tomu nejzajímavějšímu, co můžete na Mobitexu vidět.

Designstory je na Mobitexu už tradičně místem, kam si můžete přijít uklidnit mysl z množství zboží, které veletrh nabízí; oceníte čisté linie, odvahu, nápaditost i hravost, které vytvářejí inspirativní atmosféru.


17.03.2005 | sm

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444