Součinnost moderních technologií v domě - komfort a úspory

V moderním bydlení se dnes stále častěji uplatňuje řada technologií, které na sebe navazují a vytvářejí výhodná komplexní řešení. Svým uživatelům nezajišťují jen zdravé vnitřní prostředí a pohodlí, ve výsledku přinášejí také značné úspory. Příkladem může být podlahové topení vytápěné tepelným čerpadlem a regulované automatizovaným systémem.

S prvním systémem podlahového vytápění navrženým speciálně pro domy vytápěné tepelným čerpadlem přichází na trh firma IVT. Samotné podlahové topení představuje velmi příjemný, pohodlný a ze zdravotního hlediska optimální systém na zajištění tepla v domech. Součinnost tepelného čerpadla s podlahovým topením, jakou umožňuje podlahové vytápění GETASYSTEM, může navíc snížit spotřebu elektřiny až o 25 %. Podlahové vytápění GETASYSTEM je navrženo tak, aby byla teplota vody v topném systému vždy co nejnižší. Znamená to vyšší topný faktor tepelného čerpadla a tedy nižší spotřebu energie. Podlahové topení k tomu snižuje počet startů kompresoru a prodlužuje tak vlastní životnost tepelného čerpadla.

Pro tento systém podlahového vytápění je dobré mít zónovou regulaci vytápění k nastavení optimálních teplot tak, aby nedocházelo ke zbytečnému přetápění či naopak vychladnutí jednotlivých místností. Jak ale ohlídat nastavení teplot v různých místnostech? Obcházet pravidelně všechny místnosti a ručně upravovat teplotu podle momentálních požadavků obyvatel domu, vnější teploty atd.?  Nejenomže by nám neustálé nastavování zabralo spoustu času, ale nikdy by se nám asi nepodařilo regulovat hodnoty tak, jak to dokáže automatizovaný systém. Pokud bychom přidali další prvky regulace prostředí uvnitř domu, jakými jsou např. rekuperace, která udržuje v domě ideální klima, klimatizaci a stínění elektricky ovládanými žaluziemi, je už nutné uvažovat o ovladači, který sladí všechny jednotlivé prvky v domě tak, aby došlo jejich synchronizací k maximálnímu využití těchto zařízení.

S ovládacím systémem HAIDY společně s rekuperací PAUL pak dostane dům úplně jiný rozměr. Zajištěna je optimální součinnost všech jednotlivých prvků přítomných v domě za podobné finanční náklady, za jaké bychom pořizovali jednotlivé autonomní řídicí systémy vytápění, klimatizace, rekuperace či stínění.

Další výhodou systému HAIDY je možnost rozšíření systému o další technologie, jakým je např. elektronická zabezpečovací signalizace (EZS). Díky tomu, že je instalaci HAIDY možné kdykoli později rozšířit, systém nestárne.
22.04.2015 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444