Software pro architekty, stavbaře i nábytkáře

Softwarové technologie dnes urychlují, usnadňují a zkvalitňují práci v mnoha nejrůznějších oborech. Významně se uplatňují  také např. ve stavební nebo zahradní architektuře, stavební projekci nebo produktovém designu. Právě na tyto oblasti je zaměřena činnost společnosti ŠPINAR – software s.r.o., jejímuž majiteli ing. Milanu Špinarovi jsme položili několik otázek.

Pane inženýre, jak byste definoval vaši společnost a její cíle?
Naše společnost se na  trhu profiluje ve dvou základních směrech. Nejviditelnějším  je zřejmě distributorská činnost v oblasti CAD/CAM, kde k nejvýznamnějším produktům podporovaným zejména na trhu v ČR a SR je program TurboCAD Prof./DELUXE a TurboCADCAM. Druhým, neméně významným směrem  je vývoj vlastních optimalizačních a databázových programů DAEX a specializovaných nadstaveb pro CAD/CAM v oblasti interiérů, nábytku a návrhů domů. Cílem naší společnosti je vyhledat, dodávat, vytvářet a podporovat softwarová řešení vedoucí k usnadnění, urychlení a zkvalitnění každodenní práce našich zákazníků.

Kdo jsou Vaši zákazníci  a na  jakou  klientelu se orientujete?
V naší databázi uživatelů software najdete velké a střední společnosti, ale  i jednotlivce, kteří se zabývají technickými obory (jsou to např. architekti, projektanti, interiérová studia, nábytkáři, designéři, strojaři, elektrikáři, specialisté na zařízení a správu budov…). V poslední době přibývá zákazníků z laické veřejnosti, kteří  mají zájem si navrhnout svůj interiér nebo dům a zároveň tak proniknout do oblasti digitální grafiky na PC.
Naše společnost se ve vývoji software a speciálních databází více zaměřuje na interiérová studia, výrobce a prodejce nábytku, oken a dveří  či  truhláře. To ale neznamená, že ostatní technické obory nebo zákazníci mimo toto spektrum nemají naši podporu.

 

Kdy vlastně vaše společnost vznikla?
V roce 1991 jsem začal v této oblasti pracovat jako soukromý podnikatel. Spolupráce se zahraničními partnery a vyšší roční obrat  mě koncem devadesátých let vedl k nutnosti založení  společnosti  s názvem  ŠPINAR – software s.r.o.

 

Nabízíte i poradenskou a školicí činnost začátečníkům a zájemcům,

kteří chtějí s vaším softwarem pracovat?
Ano. Školící a poradenská činnost je v naší nabídce samozřejmostí. Zákazníci mohou využít individuální školení na dohodnuté téma nebo v průběhu roku využít semináře, které organizujeme.

             

V čem se zejména odlišujete od konkurenčních společností?
U této otázky bych se omezil pouze na fakt, že naše společnost nabízí na trhu softwary, které patří do kategorie produktů s nejvýhodnějším poměrem výkonu a ceny. Například pokud porovnáme grafický program TurboCAD s  konkurenčními CAD systémy podobného  typu, tak v mnohých parametrech je TurboCAD výkonnější při několikanásobně nižší pořizovací ceně.

Na vašich webových stránkách jsem se dozvěděla, že vytváříte i školní a studentské verze programů. Jak se vám spolupracuje s českým školstvím?
Programy z nabídky společnosti ŠPINAR – software s.r.o. se dnes vyučují nebo nově zavádí na přibližně 55 školách v ČR a  SR. Školy a studenti mají možnost nakupovat programy o 40 až 50% levněji. Spolupracujeme se všemi typy škol od základních až po univerzity. Možnost práce s digitálním obrazem s ohledem na práci s technickými

výkresy, fotografiemi, obrazem pro internet si na řadě škol vyžaduje zavádění grafických systémů a zapadá i do ucelenější koncepce počítačové gramotnosti. Řada škol si je vědoma skutečnosti , že zavedení tohoto typu výuky výrazně zatraktivní studium a zvyšuje zájem o danou školu. S vedením a vyučujícími škol, které jsou připraveni a mají chuť přijímat nové softwarové technologie se spolupracuje velmi  dobře a podle výsledků prací studentů věřím, že je tomu i naopak.

10.05.2005 | Jitka Krčalová
  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444