Ingredience listové těsto malý rajský protlak 200 g kuřecí (jakékoliv) šunky 150g tvrdého sýru bylinky (oregano, bazalka) kmín na posypání vejce na pomazání |
Postup Listové těsto bylo již předem rozválené, tudíž ho stačilo jen rozmotat. Těsto se potřelo rajským protlakem, jelikož má plnější chuť než obyčejné kečupy. Na tuto vrstvu se rovnoměrně rozprostře salám a sýr. Tady je na vás, zda si chcete více pohrát a krájet jak sýr, tak šunku na malé kousky, nebo pouze položíte kolečka. |
Šneci na talíři
Chutný a jednoduchý pokrm z listového těsta zná každý, ale většinou jen z té degustační stránky. Mnoho přátel z mého okolí je toho vzorným příkladem. Příprava je přitom tak jednoduchá. Není k tomu potřeba žádných složitých či drahých surovin. S přáteli rádi pořádáme „vínové dýchánky“ u nás na bytě. Nedávno jsem však nestihla koupit nic na zakousnutí vhodného k vínu. V ledničce byl jen sýr, kuřecí šunka a listové těsto, které už tak tak procházelo dobou spotřeby. Byla to tedy ideální souhra náhod, abych se spolu s kamarádkou pustila do přípravy.