Snadné zalévání

Výhody automatických závlahových systémů

Uvažujete o založení pěkného zeleného trávníku? Je tedy nejvyšší čas. Podle odborníků vhodnou dobou k setí jsou duben a květen nebo srpen a září. Je však třeba předem si promyslet, jak budete takový trávník zavlažovat. Není to nutné jen proto, aby semena vzklíčila, pravidelné zavlažování je nezbytné, má-li si trávník udržet svěží barvu.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Jedním z řešení, jak po celé vegetační období zajistit dostatečnou vláhu trávníku nebo větší zahradě, jsou automatické závlahové systémy. Specialista na realizace a údržbu zeleně, zahradnická firma Kaisler s.r.o., jejíž odborníci provádějí nejen sadařské a zahradnické práce, ale také návrhy a instalace různých zahradních doplňků, dokáže s pomocí závlahového systému Toro zajistit potřebnou vláhu rozsáhlým trávníkovým plochám a zahradám. Tady jsme se také informovali na výhody automatických závlahových systémů:

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Hospodaří s vaším časem
Spouštění závlahy je řízeno ovládací jednotkou, která automaticky spustí zavlažování v kteroukoliv denní či noční hodinu, třeba i během vaší dovolené.


Šetří náklady za vodu a energii
Ideální čas pro závlahu je noc. V této době jsou ztráty odpařováním a intenzita větru nejmenší. Všechny řídící jednotky také mohou být vybaveny senzorem, který v případě deště přeruší zavlažování.


Rovnoměrně dodává vodu rostlinám
Postřikovače jsou rozmístěny na ploše tak, aby při zavlažování byla celá plocha přesně pokryta zálivkou stejně jako při dešti. Díky široké nabídce postřikovačů je možno optimálně zavlažit každý kout vaší zahrady.


Méně práce a méně starostí
Postřikovače pro trávníky jsou výsuvné. To znamená, že mimo dobu zavlažování jsou ukryty pod povrchem půdy a pouze při zavlažování se tlakem vody vysunou a zavlažují. Po ukončení zavlažovacího cyklu se pomocí pružinového mechanismu zasunou zpět do pouzdra pod terén.Vyhnete se tak potížím s rozvíjením a uklízením hadic.

03.07.2008 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444