Smažené cukety v bylinkovém kabátě

Cuketa je v české kuchyni stále více oblíbenější. Nejí se pouze v klasickém trojobalu, často se pečou, grilují nebo připravují s bylinkami. Čtenářka Táňa Vacková nám poslala recept na smažené cuketky v bylinkovém kabátě. Vyhraje právě tento recept kuchařku Zdeňka Pohlreicha?

Ingredience 
2-3 ks cuketa
100 ml majonéza
na smažení olej
dle chuti sůl
1 lžička koření Tzatziki nebo prolisovany česnek
1 svazek petrželová nať
1 svazek koprová nať




Postup
Cukety omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka, které osolíme a necháme pustit šťávu. Poté dozlatova osmažíme na oleji. Do majonézy přidáme koření, když nemáme koření, tak prolisovaný česnek. Osmažené cukety skládáme na talíř a dáváme na ně okořeněnou majonézu a dle chutí posypáváme nakrájenými bylinkami. Konzumujeme jako samostatný pokrm a nebo s přílohou dle chuti. 
 


bydlinekPošlete nám i vy recept na jídlo, které vám připomíná léto
V soutěži Léto na talíři můžete vyhrát kuchařku Zdeňka Pohlreicha.

Autor: Táňa Vacková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444