Smart zabezpečení domácnosti

Policejní statistiky jasně dokazují, že počet vloupání stoupá. A jak se bránit?

Naprostou samozřejmostí by měly být bezpečnostní dveře (v některých případech i okna), zabezpečení domácnosti technickými prostředky (alarm, kamerový systém) a pojištění bytu.

Spolehlivé vchodové dveře jsou při řešení bezpečnosti tím nejdůležitějším, protože jsou tím prvním, co obvykle musí zloděj překonat a nevyplácí se na nich šetřit. Pokud bydlíte v rodinném domě nebo v nižších patrech, je třeba počítat i s možností vniknutí přes balkón a okna (někdy i okénka ve sklepě). Ani nejlepší bezpečnostní dveře vás však neochrání před vloupáním, pokud máte nekvalitní zámky. Ve třech případech vloupání ze čtyř se totiž zloději dostávají do domů a bytů po vypáčení dveří v oblasti zámků. 
 

Elektronická ochrana

Alarm je dobrou investicí, pokud je napojen na nějaký systém centralizované ochrany. Dobrou investicí je zejména tehdy, pokud bydlíte v izolované oblasti. Houkající siréna sice může na zloděje působit odstrašujícím způsobem, ale nemusí mít dostatečný efekt. Jako alarm se obvykle používá detektor pohybu, mezi spouštěče poplachu však patří i senzory na oknech, dveřích, detektory kouře (požární hlásiče), detektory nadměrné vlhkosti (vytopení) apod.

Žádný detektor však nepracuje se 100% jistotou, takže je vysoká pravděpodobnost nějakých nechtěných falešných poplachů (zejména při pohybových senzorech). Ověřit, zda se jedná o falešný nebo o reálný poplach, vám pomůže kamerový systém připojený k internetu. 
 

Chce to kameru!

Dohledové kamery vám umožní na dálku vidět přesně to, co se právě v daném okamžiku děje ve vašem příbytku. Pokud potřebujete profesionální zabezpečení, nepokoušejte se o svépomocnou instalaci a nechte to na profesionály.

Pro zajištění běžného bytu např. někde v paneláku je to ale trochu luxusní (a také drahé) řešení. Pokud máte dobré bezpečnostní dveře a kvalitnější zámek, můžete sáhnout po cenově dostupnějších levnějších zařízeních, jejichž instalaci zvládnete sami.

Skvělé možnosti nabízí řešení mydlink Home od společnosti D-Link. Jsou to jednoduché přístroje do elektrické zásuvky, které se k internetu připojují bezdrátově prostřednictvím Wi-Fi, a jde o zařízení typu D.I.Y. (Udělej si sám). Na jejich instalaci není potřeba žádné nářadí, umístit je můžete kdekoliv v prostoru v dosahu vaší Wi-Fi (od 30-300 m od routeru) a nemusíte platit žádné další skryté poplatky za služby a podobně. Zkrátka opravdu řešení pro "běžného člověka", které můžete obsluhovat i bez počítače jen pomocí mobilní aplikace.



Krása těchto "gadgetů" je v jejich univerzálnosti. Jsou to skládačky, pomocí kterých si můžete sami vyskládat i větší řešení. Začít můžete jedním zařízením a postupně celý systém jednoduše rozšiřovat podle potřeby a přidávat další a další součásti. Není to řešení na profesionální zabezpečení, ale pro potřeby běžných uživatelů, je to plně vyhovující a dostačující.

Jedno z nejjednodušších řešení, které si dokážete nainstalovat i sami pouze pomocí mobilního telefonu nabízí modelovou řadu mydlink Home společnosti D-Link, která se může stát i vhodným vánočním dárkem. 
 

První širokoúhlá 180 stupňová Wi-Fi AC kamera

Domácí HD 180° panoramatická kamera DCS-960L od společnost D-Link je první WiFi AC kamera na světě se širokoúhlým 180° objektivem, který dokáže snadno zachytit celou místnost od zdi ke zdi v HD 720p kvalitě – je to strážce, jehož bystrému oku nic neunikne.
14.12.2016 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Yale

    Firma Yale vyrábí klíče, zámky a bezpečnostní systémy a dodává je milionům lidí do více než 125 zemí celého světa. Jako jedna z nejstarších mezinárodních značek patří Yale mezi nejznámější a nejrespektovanější jména mezi výrobci zámků. V její historii najdete zásadní novace pro celý průmysl. Představuje kvalitu, design, spolehlivost, důvěru a co je nejdůležitější – bezpečnost. Cílem společnosti Yale je dát zákazníkům pocit bezpečí, aby si mohli plně užívat života bez starostí a mít volnost výběru.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444