Sluneční město se zabydluje

Viladům ve Slunečním městě

Viladům ve Slunečním městě

Společnost Bohemia REAL INVEST připravila ke kolaudaci pět viladomů v lokalitě Sluneční město na Zbraslavi a zároveň zahajuje další etapu výstavby – bloku F. Dokončení nové etapy, kde přibude dalších 42 nových bytů, je plánováno na podzim 2007. Do přízemní části domu bude situováno 10 nebytových prostor, které přinesou další rozšíření nabídky služeb a infrastruktury v lokalitě Slunečního města.

Jeden z typů standardního vybavení koupelny

Viladům ve Slunečním městě

Bohemia REAL INVEST, s. r.o vznikla v roce 1993 jako společnost se zaměřením na výstavbu a prodej bytů do osobního vlastnictví. Během 12 let své existence úspěšně dokončila projekty bytové výstavby v Košířích, Libuši, na Žižkově a Zbraslavi. „Sluneční město v Praze 5 na Zbraslavi je náš největší současný investiční produkt," říká jednatel firmy Ing. Luboš Holan. „Obytný komplex vyrůstá na náhorní plošině mezi starým městem a čtvrtí Baně, v místě nazývaném Žabovřesky, v samém geografickém středu Zbraslavi. Toto umístění bereme trochu jako závazek a zároveň příležitost vybudovat zde druhé centrum města,“ dodává.
Standardní vybavení koupelny

Viladům ve Slunečním městě

V kolaudačním řízení je celkem 48 bytů ve viladomech G3 – G7. Každý jednotlivý dům přitom obsahuje maximálně jedenáct bytů. Škála velikostí je široká, od 51 m2 do 136 m2, od garsoniér až po byty mezonetové. Byty situované v přízemí jsou vybaveny předzahrádkou. Základní cena bytů se pohybuje od 33 500 Kč do 35 000 Kč za m2 včetně DPH. Při zrychlené hotovostní platbě mohou klienti získat výrazné slevy.


Viladomy představují ve struktuře Slunečního města přechodový moment mezi centrální částí souboru, tvořeného čtyřpodlažními a pětipodlažními polyfunkčními bytovými domy, a drobnou zástavbou rodinných a venkovských domků, které obklopí pozemek Slunečního města ze tří světových stran. Přinesly požadovanou intimitu s veškerým komfortem současné úrovně bydlení a s atraktivním okolím, vytvořeném předními zahradními architekty.

Co chcete vědět o Slunečním městě

 

Na nejčastěji kladené otázky odpovídá ředitelka marketingu Bohemia REAL INVEST Mgr. Dita Hebelková.
 
Jakou urbanistickou koncepci sledujete?

Všechny naše projekty splňují základní požadavky našeho konceptu – dobré životní prostředí, čistý vzduch , bydlení v zeleni, dobrou orientaci budov ke světovým stranám a dobré dopravní spojení s centrem. Místo, kde naše budovy stojí, je charakteristické převažující drobnou zástavbou a blízkostí zeleně.
Naše stavby vhodně doplňují stávající zástavbu a nabízejí obyvatelům nejen byty, ale i domov se vším, co k tomu patří. To znamená: jesle, kavárna s dětským koutkem, obchody, fitness, služby atd.

 

O jaké byty je největší zájem?

Největší zájem je o byty 3+kk a 3+1. Jsme flexibilní vůči přáním zákazníků a můžeme i spojit více bytů dohromady a vytvořit tak byt o více ložnicích a koupelnách. V projektu je na takovéto možnosti pamatováno a variace jsou při včasné rezervaci možné.

 

Liší se ceny podle polohy a nebo orientace?

Rozdíly podle polohy jsou, pokud vůbec, pouze minimální. Tady je třeba podotknout, že naše firma převádí vlastnictví k nemovitostem již během výstavby, takže zákazník dostává kupní smlouvu a nikoliv pouze smlouvu o smlouvě budoucí. To je velký rozdíl oproti praxi jiných firem. A důvodem, proč k nám mají naši zákazníci velkou důvěru.

 

Pomáhá BRI klientům se zajišťováním financování bytu?

Ano, je to samozřejmá služba. Máme smlouvy o spolupráci s významnými hypotečními bankami a stavebními spořitelnami které toto usnadňují, takže klient si opatří jen podklady o své osobní bonitě a vše ostatní je už připraveno. Naším významným partnerem v oblasti financování je ČSOB banka.

 

Proč by mělo být výhodou koupit byt ve výstavbě?

Výhod včasné rezervace, tedy koupě bytu v průběhu výstavby je několik. Řekla bych, že pokud klient nespěchá s nastěhováním do nového bytu, je jich mnohem více než nevýhod. Velikou výhodou je cena, která je okamžikem podpisu rezervace klientovi zaručena. Jak jistě všichni víme, ceny stavebních materiálů a prací často stoupají, ale to již nemá vliv na cenu bytu koupeného. Riziko zvýšených nákladů na výstavbu je tedy na developerovi. Navíc cena bytu zkolaudovaného je tržně vyšší než rozestavěného. Další výhodou je možnost ovlivnění dispozičního uspořádání bytu. Klientům vycházíme maximálně vstříc v jejich požadavcích na změny ( pokud je to stavebně a technicky možné).

Každý klient při včasné rezervaci si může vybrat sanitární vybavení koupelny i obklady a dlažbu. Cena nadstandardního vybavení je pak snížena o hodnotu standardu. V neposlední řadě bych ráda zmínila služby interiérového architekta. Naše spol. uzavřela dohodu s firmou RANNÝ Architects, kteří našim klientům nabízejí 4 hodiny práce architekta zdarma a navíc slevu 10% na další služby a produkty.

 

Kolik klientů změny žádá?

Nutno říci, že standard je poměrně vysoký a změn v sanitární technice je jen nepatrné množství. Nejčastěji to je výměna vany za vířivou. Co se týká obkladů a dlažeb u viladomů G3-G7 změn bylo také minimálně, do standardu jsme použili španělské obklady Keraben v moderním designu mozaiky či kombinace bílé, čediče a skleněných listel.
Ve viladomech jsou vyprojektovány 3 mezonetové byty o rozloze 134m2. Jejich koupelny jsou již ve standardu vybaveny sanitární technikou Villeroy Boch, exotickým dřevem na podlahách a luxusními obklady včetně dřevěných listel.
A pro další vybavování dokončených bytů máme smluvní partnery, kteří nabízejí pro naše klienty individuální řešení a výhodné obchodní podmínky. Více o této nabídce lze najít v seznamu smluvních partnerů.

 

Koupě bytu je důležitá životní investice, proč by měl zákazník dát důvěru právě vám?

Naše spol. všechny své projekty úspěšně dokončila a dnes můžeme říci, že jsme firma s dlouholetou tradicí. Důkazem jsou toho jsou již stovky bytů a tisíce spokojených klientů. A o své vložené prostředky do bytu, který není dokončen, se klienti rozhodně bát nemusí. Existují smluvní principy, které chrání práva a finanční vklady zákazníků. Naše společnost Bohemia REAL INVEST například jako první v Praze začala nabízet tzv. Smlouvu o výstavbě, která je bezpečnostní zárukou vložených vkladů.
Naše firma je ceněna jako mimořádně seriózní (viz převod vlastnického práva během stavby), na trhu jsme 12 let a všechny projekty jsme velmi úspěšně dokončili. Již od prvního projektu se držíme zásady stavět vysoce kvalitní cihlové domy v klidném prostředí a za nízké ceny. Náš tým odborně vyškolených pracovníků se osobně věnuje všem klientům, to je základem našeho úspěchu.

 

Jak se o vaší společnosti zájemce dozví, když nejste vidět na billboardech ani na titulních stránkách novin?

Nezaměřujeme se na celoplošnou reklamu. Inzerujeme v odborných periodikách, prezentujeme naši firmu na internetových portálech. Ale především se držíme zásady, že každá investice by měla být rozumná a účelová a tudíž investujeme do reklamy, která bude přínosem i pro ostatní. Přispíváme ke kulturnímu dění v místě, například pořádáním hudebního festivalu, pravidelně spnzorujeme koncert ZUŠ na Zbraslavi, přispíváme na tzv. "sociální automobil" pro handicapované.

Chceme jít i v reklamě novými cestami. Nejen upozorňovat na firmu a dílo, ale také přinést trochu kultury, zábavy a radosti. Proto se stejně jako loni mohou i letos příznivci rockové hudby těšit na nevšední hudební zážitek v podobě festivalu a navíc je připraveno odpoledne pro děti a mládež.

 

04.03.2006

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444