Slinutá dlažba v interiéru

Slinutá dlažba již není výsadou namáhaných a vysoce zatěžovaných prostor. Pro svůj odolný a navíc vzhledově atraktivní povrch se v dnešní době používá i do rodinných domů, bytů či koupelen. Co vlastně slinutá dlažba je?

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Slinutá dlažba je keramický materiál složený ze živce a jílu, celoprobarvený a téměř bez jakýchkoliv pórů. Vyrábí se pod vysokým tlakem (350 – 450 kg/cm) a pálí se při teplotách nad 1200 stupňů celsia. Díky této výrobní technologii má samotný produkt velmi nízkou nasákavost, která je do 0,5 %, přičemž u většiny dlažeb je nasákavost ještě mnohem menší. Právě díky této vlastnostim je slinutá dlažba vysoce mrazuvzdorná a vhodná jak do exteriéru tak do interiéru. Odolná je nejen vůči mechanickému poškození, ale také proti chemickým látkám.

Inspirace přírodou

Firma Brick & Cotto experts s.r.o. má ve svém portfoliu více jak 200 druhů těchto dlažeb, které dodává  v mnoha rozmanitých rozměrech. Objednat si můžete dlaždice o rozměrech 60x60 cm, ale např. i 180x80 cm.

Novinkou pro letošní rok je dlažba PETRIFIED TREE, která velmi přesvědčivě kopíruje vzhled zkamenělého stromu. Tento produkt se vyrábí ve třech površích (lesk, mat a hrubý povrch), ve třech barvách a v mnoha rozměrech. Za zmínku stojí nejprodávanější rozměr 45 x 90 cm rektifikovaný (tedy velmi přesně broušením upravený), který firma do konce roku 2013 nabízí za akční cenu 990,-Kč/m2 bez DPH.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Dlažba PETRIFIED TREE se vyrábí digitální metodou, což je velmi zjednodušeně řečeno, fotografie přenesená do slinutého střepu. Vzhledem k tomu, že tato série využívá více než 30 různých fotografií, je prakticky nemožné najít dvě stejné dlaždice.

Hitem posledních let jsou dlažby, které napodobují beton či kámen. Tím se dostáváme k další sérii, která je v nabídce firmy, a tou je STONE BOX. Rovněž tato série je vyráběna digitální metodou, dodává se ve čtyřech barvách a také v mnoha rozměrech. Série STONE BOX je unikátní především tím, že je získaná z 36 různých typů kamenů. Vzhledem k tomu, že při samotné pokládce lze kombinovat různé rozměry dlaždic, ale například i barev, nabízí se prakticky neomezené možnosti vzhledu podlahy.

Pokud vás tyto nové slinuté dlažby zaujaly nebo se chcete seznámit s dalšími typy dlažeb a mnoha obkladovými a stavebními materiály, navštivte obchody firmy Brick & Cotto experts s.r.o. v Praze, Liberci či Pardubicích. Informace najdete také na adrese www.dlazba-cihly.cz
10.05.2013 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444