Skvělá volba pro moderní kuchyně - Fiskars Edge

Soutěž "na ostří nože"

Nová řada nožů Edge společnosti Fiskars přináší design, který vyhoví i požadavkům těch nejnáročnějších šéfkuchařů.

Moderní a univerzální Edge je pokračováním trendu elegantních, černých designových výrobků s jednoduchým oranžovým detailem a přináší zbrusu nový pohled na kuchyni.

Řada sedmi nožů kombinuje prvky východní i západní kuchyně a mnoho různých funkcí. Nože kombinují japonské ostří s evropskou tradicí. Plynulý přechod mezi rukojetí a čepelí přináší skvělé pohybové možnosti, které vyhovují různým stylům krájení tak, aby si každý našel tu nejvhodnější polohu. Tavená rukojeť udržuje spoj mezi čepelí a rukojetí hygienicky čistý. Kryté ostří nabízí vysokou odolnost proti korozi a umožňuje jednoduchou údržbu a čištění nožů řady Edge. Čepel o tloušťce 2,3 mm dovoluje kontrolované a přesné krájení. Nože z řady Edge je možné bezpečně mýt v myčce.
bydlinekSoutěžte a vyhrajte celou sadu

Touto praktickou sadou, která je na našem trhu teprve několik měsíců, můžete obohatit vybavení své kuchyně. Pokud po přečtení článku zodpovíte správně na soutěžní otázku, kterou najdete v jeho závěru, budete zařazeni do slosování.

Dánský design


Série Fiskars Edge byla navržena dánským návrhářem Tobiasem Wandrupem, mužem který stojí za designem dalších úspěšných nožů Fiskars jako je FunctionalForm či Fuzion. Wandrup spolupracuje s Fiskars od roku 1990 a jeho návrhy získaly mnoho ocenění jako například Red Dot Design Award za sérii nožů FunctionalForm. Tobias Wandrup pracuje jako nezávislý designér a je současně i partnerem dánské designové agentury Ørgreen, které navrhuje brýle. Jako návrháře Wandrupa inspirují produkty s prvky pohybu.

“Jsem fascinován energií pohybujících se objektů, jako jsou automobily a letadla. Stejně tak i nože mají v sobě spoustu energie. Inspirují mě, proto se základy mého designu nacházejí v myšlence funkčnosti: pokud pracujete s pomocí technického zařízení nebo kuchyňského nářadí, měli byste mít nástroj, který je pro tento účel ten nejlepší.“

Pro novou řadu nožů hledal Wandrup tvar, který je moderní, univerzální a ryze Fiskars. “Nůž je jedním z nejdůležitějších nástrojů v domácnosti. Jakožto velice tradiční produkt, jehož historie sahá dlouho do počátků lidstva, není snadné vytvořit na něj nový pohled. Chtěl bych přidat srdce a duši, což jsou převážně vlastnosti ručně dělaných nožů.”

“Myslím, že tato řada nožů může být s hrdostí označena jako pravý produkt Fiskars, má svoji jednoduchost i energii. Chci navrhovat pro Fiskars věci, které jsou opravdovým Fiskars produktem, ale také dostat značku blíže k novým limitům. Fiskars má dost odvahy posunout se dále a tato série je skvělým příkladem.”
Kvalita Fiskars
Společnost vznikla ve Finsku v roce 1649 v malé vesničce Fiskars a časem se rozrostla na velkou mezinárodní korporaci, respektující historii produktů a dodržující striktní finské standardy kvality a designu. Společnost následuje tradici a přichází s nářadím, které zmírňuje námahu, únavu a překážky, které jsou často se zahradničením spojeny. Nářadí Fiskars je navrženo tak, aby vaši práci usnadnilo co nejbezpečnějším a co možná nejergonomičtějším způsobem.

Oranžová jako poznávací znamení
Typickým výrobkem společnosti FISKARS jsou nůžky s oranžovými držadly. A proč je zrovna oranžová barva charakteristická pro FISKARS? Když měl být vyroben první prototyp 
těchto nůžek, technik použil právě oranžovou barvu, která zůstala v lisu z předchozí výroby.
 
bydlinekSoutěž

Rafinovaně tvarované nože na zeleninu, na maso i chléb, na loupání, řezání i krájení, zkrátka pro nejrůznější možnosti úpravy a porcování můžete vyhrát v naší nové soutěži. Ze správných odpovědí na následující otázku vylosujeme tři výherce sedmidílné sady nožů Fiskars Edge.

Soutěž trvá do 12.3.2013 

Soutěž byla ukončena. 
24.01.2013 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444