Skoncujte s nerozhodností při výběru obkladů a dlažeb do koupelny

Původní koupelna ve starém kabátě

Původní koupelna ve starém kabátě

Rekonstrukce v plném proudu, termíny prací jsou pevně dány a vy stále vybíráte vhodné obklady a dlažbu do koupelny bez vidiny finálního rozhodnutí? Častý obrázek průběhu modernizace českých koupelen, kterému se nevyhnula ani Šárka, jedna ze zákaznic firmy M.B.Keramika. Jak nakonec rekonstrukce probíhala a kde zákaznice našla ideální řešení?

V roce 2016 se zákaznice s manželem rozhodli pro stavební úpravy v koupelně. Šlo o ideální příležitost vyměnit také zastaralé obklady a dlažbu. Po dlouhém a neúspěšném hledání navštívili pobočku M.B.KERAMIKY v Koclířově u Svitav a zmínili se o své představě dlažby v imitaci betonu.  
 

Při výběru dlažby do koupelny rozhodují detaily

Specialistka z koclířovské prodejny jim ukázala řadu imitací betonových dlaždic a mezi nimi i horkou novinku z veletrhu v Istanbulu Beton bianco. Jedná se o velkoformátové dlažby, které imitují ochozený a oprýskaný beton v lapovaném (přeleštěném) povrchu – vše v rozměru 60/60 cm. Tento materiál Šárku ihned nadchl, protože přesně splňoval její dva roky staré představy. Konečně je mohli s manželem zrealizovat. „Roli sehrály i vlastnosti dlažby, které nám paní na prodejně představila,“ uvedla Šárka, když jsme se po zdárném výběru ptali, co ovlivnilo její výběr. Dlažba vyniká svojí pevností, odolností a vysokou tonalitou, která umožňuje pěknou různorodost a proměnlivost povrchu.

Výsledek rekonstrukce koupelny stojí za to

Uznejte, že náročné předělání koupelny mělo smysl a prostor změnou velmi získal. Zákaznice vytvořila luxusní koupelnu bez kompromisů, která je ovšem dosažitelná téměř pro každého.
Koupelna již s novým velkoformátovým obkladem…Koupelna již s novým velkoformátovým obkladem…
 
Rekonstrukce se podařila a manželský pár konečně dostal to, po čem dlouhé roky toužil. Kvalitní a moderní koupelnu se snadnou údržbou. A výsledek?
  • Splnili si svůj sen – v široké nabídce obkladů a dlažeb určitě naleznete to, co bude nejvíce odpovídat vašim představám.
  • Opticky zvětšili koupelnu – velkoformátový obklad koupelnu opticky zvětšil.
  • Snadná údržba – dlažba má lapovaný (přeleštěný povrch), s jehož ošetřováním a čištěním není problém.
  • Rektifikovaný materiál – to znamená, že všechny jeho strany jsou seříznuty na přesný rozměr, v tomto případě 61/61 cm. Toto zpřesnění rozměru umožňuje pokládku na minimální spáru (1-2 mm), díky tomu není prostor rozčleněn spárami a je hygieničtější (méně spár = méně míst k čištění).
  • Téměř ani jedna dlaždice není stejná – tato dlažba má vysokou tonalitu (díky digitálnímu tisku je velký počet variant vzhledů dlaždice, téměř ani jedna dlaždice není stejná). 

Na co myslet při volbě velkoformátové dlažby

Společně se zákaznicí jsme ještě před finálním výběrem řešili několik detailů, které jsou s výběrem podobné dlažby spojeny. Podobné byste měli při svém rozhodování řešit i vy.
 

Doporučení

  • Přilepení velkoformátových a těžkých dlaždic na stěnu – doporučili jsme kvalitní flexibilní lepidla, s kterými není problém lepit i velkoformátové obklady např. až formátu 100/300 cm.
  • Navrtání odolných dlaždic – jde o kvalitní odolné slinuté dlažby, které vynikají svou vysokou pevností. Obkladač má s nimi více práce než s klasickým obkladem do koupelny, který má tloušťku pouze 8 mm, ale zákazník získává kvalitní nenasákavou dlažbu, která vydrží desetiletí. Bylo jen nezbytné použít kvalitní vrták a pak šlo všechno hladce. 

Další možnosti použití velkoformátové dlažby Beton bianco

Velkoformátová dlažba Beton při použití v interiéru
Velkoformátová dlažba Beton při použití v interiéru

 

Na prodejnách M.B.KERAMIKY najdete to, co hledáte

Na prodejnách najdete velké množství obkladů a dlažeb do koupelny, na terasu nebo dlažby a obklady k bazénu. Navštivte M.B.KERAMIKU osobně a prohlédněte si materiály do všech bytových i komerčních prostor v interiéru i exteriéru, mimo jiné dlažby v imitaci dřeva nebo kamene a také velkoformátové dlažby a obklady. 
Obklady a dlažby v imitaci dřeva pro interiér i exteriér
Obklady a dlažby v imitaci dřeva pro interiér i exteriér

Starší i nejnovější materiály jsou vyvzorovány v boxech, ve stojanech nebo jako kusové zboží. Nejoblíbenější materiály jsou skladem a k dispozici ihned. Nečekejte na naskladnění zvolených obkladů nebo dlažby a ihned objednávejte. Pro vaši spokojenost se pokusí firma M.B.KERAMIKA stejně jako v případě Šárky udělat maximum. 
30.08.2016 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444