Sklo jako obklad do kuchyně

Skleněný dekor v ladění kuchyňské desky, zdroj: VV SKLO

Skleněný dekor v ladění kuchyňské desky, zdroj: VV SKLO

Zvažujete všechny možnosti obkladu za pracovní kuchyňskou desku? Seznamte se se skleněným obkladem, jednoduchým a přitom dokonalým prvkem, který povýší úroveň designu celé kuchyně. Stále více designérů i uživatelů si uvědomuje, že vlastnosti skla jsou pro údržbu, dlouhodobou trvanlivost a celkový design nepřekonatelné.

Světlo na práci

Sklo odráží světlo, a proto na rozdíl od ostatních běžných materiálů poskytuje lepší podmínky při práci. Sklo světlo nepohlcuje, ale naopak šíří dál do prostoru. Funkční kombinací, která světelnou atmosféru v kuchyni ještě více zdokonalí, je sklo ve spojení s LED pásky na horní hraně obkladu.
Minimalistická varianta - průhledný skleněný obklad kuchyňské linky - celkový pohled, zdroj VV SKLO
Minimalistická varianta - průhledný skleněný obklad kuchyňské linky - celkový pohled, zdroj: VV SKLO

Trvanlivost a nadčasovost

Obrovskou předností skla je jeho jednoduchý a čistý design. Díky svému hladkému a nepropustnému povrchu vypadá skleněný obklad i po letech jako nový, nedochází k žádnému zažloutnutí barev nebo zašpinění jako u klasických obkladů se spárami. Tepelně tvrzené (kalené) sklo, ze kterého se obklady vyrábí, má také dokonalou tepelnou odolnost (200 - 250° C), takže může být umístěno i v blízkosti varné desky. Zpravidla se používá sklo o tloušťce 6 až 8 mm.


Sladění designu - obklad kuchyňské linky, zdroj: VV SKLO
Minimalistická varianta - průhledný skleněný obklad kuchyňské linky - pracovní plocha, zdroj: VV SKLO

Přesně na míru

Vyříznout na obkladu otvory pro zásuvky není problém.  Dokonce i výroba zcela nepravidelných tvarů, například kulatých rohů, křivek je u skleněného obkladu možná. 
 

Sklo - moderní prvek v interiéru

Jestliže postrádáte u skla barevný akcent, seznamte se s potiskem. „Máme technologii digitálního tisku, kterou využívají zákazníci požadující originalitu. Stačí dodat digitální fotografii či jakýkoli motiv a my jej na sklo natiskneme. Využívají to zákazníci, kteří chtějí například stejný motiv na kuchyňském obkladu, skleněném dekoru i celoskleněných dveřích,“ uvádí zástupce firmy VV SKLO, která interiérové sklo přímo vyrábí.

Zajímavou volbou je také sklo s textilií. Textilie je vložena mezi skla a následně za vysokých teplot dojde k trvalému zapečení textilie do skla. Díky tomu je možné sladit zdánlivě neslučitelné – obklad kuchyňské linky např. s dekorem textilie na pohovce.
Použití barevného skla v bytě - detail, zdroj: VV SKLOPoužití barevného skla v bytě - detail, zdroj: VV SKLO
Skleněný dekor v ladění kuchyňské desky - celkový pohled, zdroj: VV SKLO
Skleněný dekor v ladění kuchyňské desky - celkový pohled, zdroj: VV SKLO
18.02.2015 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444