Silný investor vstoupil do společnosti AQ OKNA

Private Equity Fund spravovaný společností Orco Holding vstoupil do české společnosti AQ OKNA. Ta se již 15 let specializuje na výrobu a montáž oken, dveří, fasád, zimních zahrad a předokenních rolet. Ve svém oboru je leaderem na českém trhu a jejím cílem je v širší míře zvýšit svůj podíl na retailovém trhu.

Společnost AQ OKNA během své existence namontovala více než 1.300.000 oken a jako jediná česká firma v oboru nabízí kompletní sortiment z vlastní výroby. Během patnácti let své existence si vytvořila pevné a uznávané postavení mezi předními developery a stavebními firmami nejen v České republice.


„Vstup tak silného investora umožní společnosti AQ OKNA snazší uplatnění jejích vysoce kvalitních produktů a technologií na zahraničních trzích, a to nejen v rámci Evropské unie,“ vysvětluje změnu strategie ředitel společnosti AQ OKNA Jiří Chomát.

V letošním roce plánuje AQ OKNA otevření vlastního provozu práškové lakovny. Očekávanému nárůstu prodejů v dalších letech jde firma vstříc přípravou výstavby nového závodu v Petrovicích. Společnost navíc již několik let aktivně investuje do vývoje vlastních výrobků a nových technických řešení.

„Připravujeme významné rozšíření obchodní sítě, což firmě umožní dosáhnout obratu převyšujícího jednu miliardu korun. Veškeré služby budou sjednoceny pod značkou www.okna.cz,“ dodává Chomát.
29.05.2007 | tz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444