Seznamte se s novinkami ze světa krbů

Přestože se může zdát, že jsou krby stále stejné a nejde na nich nic zlepšovat, opak je pravdou. Za posledních několik let krby s krbovými kamny prošly řadou inovací, aby držely krok s nejmodernějšími technologiemi a trendy. Pokud tedy plánujete pořízení krbu, čtěte dále a seznamte se s novinkami na trhu, které vám ušetří peníze, čas i starosti.

Spartherm udává tempo
Mezi výrobce, kteří udávají tempo vývoje a mezinárodní designové standardy patří Spartherm. Tyto krby a krbové vložky jsou proslulé německou precizností a kvalitou. Základ tvoří poctivé materiály, jako je ocel a šamot. Pro obklad jsou využívány tradiční a osvědčené kachle, kámen či mastek, který velmi dobře akumuluje teplo. Samotná technologie spalování optimálně využívá energii a zajišťuje tak maximální účinnost. Z nabízeného designu můžete vybírat z pohádkových kachlových kamen, tradičních modelů ale i nadčasových moderních kousků. Krom toho Spartherm a celá řada dalších výrobců nabízí různé technologické důmyslnosti. Pojďme se na ně podívat blíže.

Šetřeme přírodu i peněženku
Aby byla zajištěna co nejvyšší šetrnost k životnímu prostředí, splňují všechny produkty v nabídce Krby kamna Turyna přísné normy Evropské unie na ekologii. Současná poptávka také žádá krby a krbové vložky pro nízkoenergetické a pasivní domy, které ušetří náklady na vytápění a zároveň jsou energeticky přizpůsobivé. Díky kvalitním materiálům a promyšlené konstrukci můžete využívat teplo krbu na maximum. Pokud uvažujete o dalším využití zdroje tepla, jistě vás budou zajímat teplovodní či teplovzdušné výměníky.
Pro naše pohodlí
Výrobci myslí nejen na úsporu, ale také na pohodlí uživatelů. Díky tomu můžeme využít Air wash systém, který se postará o čisté sklo topeniště díky mytí předehřátým vzduchem. Dále technologie Eco – Boost zajišťuje šetrnější a ekologičtější spalování dřeva, a tím snižuje o 30 - 50 % jeho spotřebu. V oblibě také stoupají plynové krby, kde zcela odpadá starost o přikládání i podpal a samotná regulace plamene funguje na dálkové ovládání.

Pojďme vyjít ze zaběhlých kolejí
Klasika, která neurazí, jsou krbová dvířka na panty s otevíráním do boku. Známe je všichni a podle modelu jsou většinou praktická. Nicméně na trhu můžete vybírat z nepřeberné řady jiných variant. V dřívějších dobách bylo například oblíbené zadní přikládání, které se nyní opět vrací do módy. V tomto případě vám postačí při návrhu umístit krb tak, aby jednou částí směřoval do interiéru a zadní částí do technické místnosti, kudy se bude do ohně přikládat. Toto jednoduché řešení vám poskytne příjemný pohled do ohniště, a přitom se nepořádek ze dřeva a přikládání nedostane do čistého pokoje. Aby vzhled moderního krbu nerušily různé panty a kličky, můžete vybírat z vertikálně posuvných dvířek, která mohou mít různý tvar – od tradiční rovné skleněné desky, přes tvar „L“ až po složitější formy.
Na tvaru záleží
Při výběru neopomínejte tvar a design krbu. Myslete na to, že se jedná o investici na mnoho let a krb budete mít na očích každodenně. Ovšem ani tady neplatí, že musíme vybírat z klasických modelů. Spartherm a i ostatní výrobci mají ve svých nabídkách krby a krbová kamna, která jsou jak tradiční, tak moderní a nadčasová. Co třeba kulatý krb, který bude vévodit obývacímu pokoji a pohled do ohně bude možný ze všech stran? Nebo nápaditě zakomponovaný krb s průhledem? Tuto dominantu si opravdu jen tak neokoukáte. Pokud si nejste v navrhování interiérů jistí, můžete využít služeb bytového návrháře, který vám se zapracováním krbu ochotně pomůže. Pomoc designéra a další odborné služby naleznete v Pečkách, kde sídlí prodejna Krby kamna Turyna.

Stálá expozice, aneb přesvědčte se o novinkách na vlastní oči
Uvažujete o pořízení krbu? Inspiraci můžete načerpat ve stránkách Krby kamna Turyna nebo navštivte stálou expozici s více než 120 vystavenými vzorky, která se nachází ve středočeských Pečkách. Odborný personál vám pomůže nejen s výběrem a konzultací, ale postará se i o stavbu a montáž krbu. Vytvořte si teplo domova podle posledních trendů a především podle vašich představ..
06.10.2014 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444