Šestice veletrhů o bydlení

Pod názvem TENDENCE 2003 se ve dnech 9.-12. října uskuteční komplex veletrhů bytových interiérů, dekorací a umění dekoru, stavebních prvků a nemovitostí. V jeho rámci se v Pražském veletržním areálu Letňany představí 400 vystavujících firem.

Projekt TENDENCE tvoří celkem šest veletrhů týkajících se bohaté a mnohotvárné oblasti bydlení. V jeho rámci proběhne 8. ročník veletrhu PROFI-INTERIERY s nabídkou nábytku, bytového textilu a interiérového vybavení, jehož součástí budou také odborné přednášky a semináře, aukce nábytku a samozřejmě oblíbené soutěže. Návštěvníci budou moci porovnat styl bydlení 19. století s bydlením v současnosti a zhlédnout rozsáhlou expozici bytového i kancelářského nábytku, vybavení koupelen a ložnic. Sekce koupelen přichází mj. s novou inspirací pro moderní bydlení - umístění koupelny či sprchového koutu do obytných místností, v této expozici najdete ale např. také "královnu mezi vanami". Sekce ložnic předvede možnosti originálních uspořádání místnosti pro spaní a přispěje k našim poznatkům o zdravé úpravě lůžka. Zpestřením bude soutěž Princezna na hrášku, která je naplánována na 9. a 10. října. Úkolem soutěžících mladých dam bude určit mezi dvanácti lůžky to, v němž je umístěn hrášek. Výherkyně každého ze šesti vyhlášených kol obdrží jako cenu poukázku na nábytek v ceně 25 000 Kč.
Celkem 30 domácích i zahraničních firem se představí v sekci kuchyní. Jejich prezentace obohatí soutěž maloprostorových kuchyní o nejoriginálnější a zároveň nepraktičtější řešení. Přihlášené firmy předvedou vzorové kuchyně na ploše 9 m2. Mnozí návštěvníci tak mohou přímo na místě vyřešit svůj aktuální problém, jak umístit na malou plochu elegantní a účelně vybavenou kuchyň. Tomu, jak zkrášlit prostředí, v němž pobýváme, jsou věnovány tři z dalších akcí TENDENCE 2003. Veletrh skla, porcelánu a keramiky SILICIUM BOHEMICA vstupuje letos už do svého 12.ročníku. Kromě vlastní expozice nabízí také lákavý doprovodný program, především víkendové keramické trhy, které budou probíhat na venkovní ploše areálu, ale také řadu ukázek netypických keramických, sklářských a dekoračních výrobních technologií. Pozornost návštěvníků bude bezesporu přitahovat i předvádění ukázek vazby ze živých i suchých květin. Součástí tohoto veletrhu bude soutěž Prostřený stůl a prezentace studentů uměleckých škol v soutěži Studentský design.
FORTEL 2003 je veletrhem stavebně-interiérových prvků. Vystavovatelské firmy zde předvedou nabídku oken, dveří, kování a zabezpečení bytů, schodišť, zábradlí, podhledů, obkladů, dlažeb, žaluzií, ale např. i krbů a mříží a dalších méně častých stavebních součástí interiérů. O místě krásných řemesel a umění v našem bydlení vypoví expozice 4. veletrhu výtvarného umění ART EXPO a rovněž 4. ročník veletrhu DEKORA, na němž budou prezentovat své produkty výrobci dekoračních a dárkových předmětů. Odborníkům stejně jako nejširší veřejnosti je určen veletrh REALITY 2003. Nabídne výběr možností bydlení ve všech cenových kategoriích, zahrne i prezentaci developerských firem a poskytne zajímavé nabídky z oblasti pojištění, služeb a všeho, co představuje problematika pořízení nebo vlastnictví nemovitosti, od jejího výběru a financování až po její užívání a údržbu. K doprovodným akcím veletrhu REALITY 2003 bude patřit seminář Svazu českých a moravských bytových družstev na téma Renesance bytové výstavby v ČR, dále sněm Komory správců nemovitostí při ARK ČR, schůze Komory dražebníků při ARK ČR a seminář Trh nemovitostí v ČR před a po vstupu do EU. V poslední den veletrhu TENDENCE 2003, tedy v neděli 12.10. se bude konat aukce výrobků a děl dětí z Jedličkova ústavu, jehož nadaci bude věnován výtěžek.
30.09.2003 | redakce Bydlení.cz
  • Terinvest s.r.o.

    Společnost TERINVEST je jedním z největších organizátorů veletrhů v České republice. Veletrhy se konají především v Praze na Výstavišti Praha Holešovice. Největší veletrh AMPER se koná na Výstavišti v Brně. Veletržní správa nabízí zajištění účasti na veletrzích v ČR i v zahraničí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444