Ingredience 200 g mletého hovězího 300 g mletého vepřového 250 g směsi čerstvých hub 1 cibule trocha oleje nebo kousek sádla 3 velké plátky anglické slaniny 1 starší žemli 200 ml mléka 2 vejce drcený kmín mletý pepř pár kuliček pomletého nového koření zelená petrželka |
Příprava Žemli namočíme do mléka a necháme změknout, na kousky nakrájené houby krátce podusíme na tuku s nakrájenou cibulí a trochou drceného kmínu. Důkladně smícháme mletá masa, okořeníme a přidáme vejce, vymačkanou rozmělněnou žemli, podušené houby a zbylé koření, nasekanou zelenou nať, popř. trochu strouhanky na zahuštění. Vytvoříme tři menší šišky, dáme je na pekáč, každou pokryjeme plátkem anglické slaniny, trochu podlijeme a pečeme v troubě při 180° asi 40 minut. Nejlépe chutná s bramborovou kaší. |
Sekaná s houbami
Pokud jste se vrátili z lesa s košíkem plným hub a přemýšlíte, jak s nimi naložit, můžete se inspirovat tímto receptem.