Screenové rolety a markýzy pro terasy, pergoly a zimní zahrady

Markýza Trentino

Markýza Trentino

Stínicí technika - to nejsou jen žaluzie a látkové rolety. Existuje mnoho typů zastínění, pro jakýkoliv typ použití: předokenní rolety, venkovní žaluzie, markýzy, střešní markýzy a mnoho dalších. Samozřejmostí jsou zabudované elektropohony a řízení pomocí dálkových ovladačů nebo centrálních řídicích systémů. Pro zastínění prvků, jako jsou terasy, pergoly a zimní zahrady, existují specifické výrobky, které se pro tyto účely v největší míře využívají.

Pro stínění teras využíváme především terasové markýzy s výsuvem, ať už kloubové nebo kazetové. Kazetové markýzy se vyznačují krycím boxem navíjecího válce a také výsuvných ramen markýzy. Takovou kazetovou markýzou je například markýza Trentino od předního německého výrobce Lewens. Tato markýza je plná pokročilých technologií a její tvar s ostrými hranami se hodí pro moderní rodinné vily a budovy s pravidelnými tvary a velkými prosklenými plochami.

Markýza Trentino může být vybavena LED podsvícením a ovládání zajišťuje dálkově ovládaný motor. Konstrukce markýzy může být dodána ve 22 RAL barvách dle přání zákazníka včetně strukturovaných barev s vysokou odolností a luxusním vzhledem.
Markýza TrentinoMarkýza Trentino 

Velmi častý případ zastínění představuje střecha zimní zahrady. Střechou prochází velké množství sluneční energie do zimní zahrady a slunce tak přehřívá prostor uvnitř zahrady a oslňuje uživatele zahrady. Pro stínění šikmých ploch zimních zahrad a také pergol se využívá střešní markýzy Ancona od německého výrobce Lewens.

Markýza Ancona nad pergoluMarkýza Ancona nad pergolu 

Tato propracovaná markýza může být umístěna na střechu zimní zahrady na střešní skla, nebo jako podvěšený systém uvnitř zimní zahrady – při této montáži je markýza kotvena zespodu do krokví zimní zahrady. Se svými rozměry šířky až 6 m a výsuvu až 4 m dokáže zastínit jakoukoliv zimní zahradu. Ovládání této markýzy zajišťuje dálkový motor, ten může být propojen s bezdrátovým čidlem slunečního svitu, tak aby se markýza při velké intenzitě slunečního záření sama vysunula a zabránila tak přehřívání interiéru zimní zahrady nebo pergoly.
Markýza Ancona pod pergoluMarkýza Ancona pod pergolu

Pro stínění svislých stěn zimních zahrad nebo stěn pergoly se nejčastěji využívají screenové rolety. Ty jsou velmi moderní systém venkovního stínění, které využívá unikátních vlastností screenových látek.  
Screenové rolety GW pro stínění zimní zahradyScreenové rolety GW pro stínění zimní zahrady

Tyto látky jsou tvořeny rastrem ze skelných vláken potažených PVC. Povrch látky je perforovaný mikrootvory, díky čemuž se sluneční světlo při průchodu látkou rozptýlí, zredukuje se jeho intenzita a do prostoru pergoly nebo zimní zahrady prochází tlumené rozptýlené světlo s menší intenzitou. Prostor se poté již nepřehřívá a je příjemně osvětlen. Screenová látka umožňuje výhled ven ze stíněného prostoru, ale zároveň ve velké míře zabraňuje pohledu z exteriéru do interiéru a přispívá tak k zachování soukromí uvnitř zahrady nebo pergoly. Doporučuje se vybírat takzvané ZIP Screen rolety, tedy screenové rolety se speciálním mechanismem vypínání screenové látky po celé výšce vodící lišty. Díky této technologii je ZIP screen velmi odolný proti větru, látka je pevně fixovaná a netřepe se ani plošně neprohýbá pod náporem větru.
Screenové rolety ZIP pro stínění pergolyScreenové rolety ZIP pro stínění pergoly 
03.05.2016 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Dřevoterm, s.r.o. - Stínicí technika PAVON

    Jsme přední český výrobce stínicí techniky značky PAVON s tradicí již od roku 1889. Vyrábíme rolety , roletožaluzie den a noc , skládané rolety plisé , japonské stěny , rolety pro střešní okna , římské rolety , vertikální žaluzie , sítě proti hmyzu , mechanické i motorové clony pro dopravní prostředky a další. K roletám nabízíme mnoho doplňků a příslušenství, včetně automatizace . Pečlivě dbáme na kvalitu používaných materiálů a zpracování, proto vám naše produkty budou spolehlivě sloužit mnoho let.  

  • Stavona, spol. s r.o.

    Stavona, společnost s ručením omezeným, vznikla roku 1991. Od počátku působí v oboru výroby oken, dveří, výloh, zimních zahrad, posuvných stěn a rolet, včetně příslušenství (parapety, sítě proti hmyzu, žaluzie apod.).


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444