Schneider Electric vybavil technologiemi Stavbu roku 2008

Jeden z pěti titulů Stavba roku 2008, které byly bez rozlišení pořadí uděleny koncem října u příležitosti slavnostního večera Dnů stavitelství a architektury, získal Rekreační a sportovní komplex Park Holiday v Praze Benicích. Nejmodernější technologie pro řízení energií pro tento objekt dodala společnost Schneider Electric.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Souznění s přírodou. Tak by se dala nazvat architektura rekreačního a sportovního komplexu Park Holiday, zasazeného do překrásné a poklidné krajiny v Benicích v Praze 10. Stavba, v níž dominují přírodní materiály dřevo a sklo, však není zajímavá jen po architektonické stránce. Je vybavena nejnovějšími technologiemi z oblasti automatizace a řízení budov, které dodala společnost Schneider Electric.

„Pro Park Holiday jsme na klíč připravili řešení, které řídí, kontroluje a analyzuje provoz a ekonomický chod všech elektrických zařízení v objektu. Cílem našich služeb je především dosáhnout co nejefektivnější spotřeby elektrické energie, ale také přispět k zajištění pohody zaměstnanců i návštěvníků,“ uvedl obchodní ředitel divize Automatizace budov společnosti Schneider Electric CZ Petr Motýl.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Podle něho je hlavní výhodou dodaného technologického řešení minimální energetická náročnost elektrických zařízení. Navíc je systém TAC založen na zcela otevřené komunikační technologii LonWorks, která dává zákazníkovi volnost při výběru produktů od široké škály dodavatelů, což je výhodné zejména při eventuelním dalším rozšiřování systému v budoucnosti.

Systém Měření a regulace, který společnost Schneider Electric dodala pro Park Holiday, zahrnuje:

  • dodávku polní instrumentace (snímače, akční členy) pro technologická zařízení
  • dodávku DDC regulace (podstanice TAC Xenta) v rozváděčích, umístěných ve strojovnách technologie
  • dodávku řídicí centrály TAC Vista v místnosti dispečinku pro možnost obsluhy monitorovat a dálkově ovládat řízenou technologii
  • software pro DDC podstanice a řídicí centrálu
  • kompletní montáž a oživení systému
V České republice dodala společnost Schneider Electric tyto technologie v oblasti řízení budov i pro další významné objekty, např. pro budovu pražského magistrátu (Škodův palác), hotelový a administrativní komplex The Orchard Ostrava, obchodní a kongresové centrum U Hájků v Praze.

Více k technologiím na http://www.schneider-electric.cz/reseni/technologie-budov/inteligentni-budova.html
05.11.2008

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444