Sázka na luxus při výběru povlečení se vyplatí

K dobrému spánku patří mimo jiné také vhodné povlečení. Nejoblíbenějším materiálem je bavlna, ale pokud chcete, aby se vám spalo opravdu příjemně, a také, aby povlečení dlouho krásně vypadalo, záleží na její kvalitě. Není bavlna jako bavlna.

Prvotřídní egyptskou dlouhovlákennou ručně sbíranou čistou bavlnu v pletených i tkaných úpravách používá pro výrobu luxusního povlečení Stella Ateliers. Tato česaná bavlna je materiálem nejvyšší jakosti, který dodává výrobkům Stella ty nejlepší vlastnosti – nádherný vzhled, tvarovou stálost, vysokou kvalitu a měkkost, díky které ulehnete doslova jako v bavlnce.

K praktickým výhodám pak patří například zapínání na zip, na který se vztahuje dlouhodobá záruka. Zip je do povlečení všitý s překrytím, nezničí se praním a záměrně u něj chybí úchyt jezdce, aby při praní nedošlo k eventuálnímu poškození látky. Povlečení Stella pereme při 60 °C, jsou vhodná do sušičky a typ Mako - Jersey není třeba žehlit. Před prvním použitím výrobce doporučuje povlečení samostatně vyprat na 60°C, s použitím pracího prostředku na barevné prádlo, aby barvy zůstaly stálejší. Pokud budete prát ložní prádlo Stella naruby, zip před praním zapněte.

Při výběru z bohaté nabídky luxusního povlečení Stella narazíte na pojmy, o kterých je dobré vědět více:

BAVLNA
Plod bavlníku je nejdůležitější ze všech plodin pěstovaných pro výrobu textilního vlákna. Výrobky mají příjemný omak a mohou sát značné množství vlhkosti, například potu. I toto je jeden z hlavních důvodů, proč se bavlna rozšířila i do lůžkovin a 100% bavlna je dnes v tomto oboru nejpoužívanějším materiálem.

MAKO - BAVLNA
Obecný název pro jakostní hornoegyptskou bavlnu s délkou vlákna 30 až 34 mm. Používá se k výrobě vysoce jakostních bavlnářských tkanin.

JERSEY a MAKO - JERSEY
Je všeobecné označení pro lehké až středně těžké pleteniny. Výrobky mají měkký omak, dobře splývají, jsou nemačkavé, mírně roztažné a elastické. Povrch je hladký nebo lehce členitý. V provedení Mako - Jersey je obzvlášť jemný.

MAKO SATÉN
Není označení materiálu, jak se mnoho lidí domnívá, ale je to způsob zpracování příze. Hustá bavlnářská tkanina malé hmotnosti, s hladkým lesklým povrchem, tkaná v atlasové vazbě, z jemných česaných přízí, vyrobených z jakostních druhů dlouhovláknité egyptské bavlny.

DAMAŠEK
Je obchodní označení pro většinou jednobarevnou tkaninu s vzorováním různých tvarů a velikostí. Plochy vzorů jsou na okrajích hrubě odstupňovány a kontrastují světle nebo tmavě s hladkým podkladem. Kontrast vzniká tak, že se střídá osnovní a útková vazba, na povrchu jsou vidět vždy jen podélné osnovní nebo příčné útkové nitě. Původně se damašek vyráběl z hedvábných nebo lněných přízí, později se začala používat také mercerovaná bavlna. Větší, složitější a barevné vzory se dají tkát jen s žakárovým ústrojím.

ŽAKÁR
Je specifická forma vetkané tkaniny, je naprosto ojedinělá a má své výhody, mezi něž patří například oboustranné použití, kombinované vetkané barvené efekty jsou stálé a neměnné, nepodléhají seprání, neboť jsou vytvořeny přímo v látce za pomoci barevných přízí.

BROKÁT
Je obchodní označení pro těžkou, bohatě vzorovanou tkaninu, obvykle se třpytivými nitěmi. Tká se v atlasové vazbě, většinou s žakárovým ústrojím z přírodního nebo viskózového hedvábí. Mohou se přitkávat nitě s nerezavějícím kovem, například lurex.
bydlinekLetní slevy na luxusní povlečení Stella Ateliers a Curt Bauer
Právě nyní máte příležitost využít probíhající letní akce plné slev na luxusní povlečení značek Stella Ateliers a Curt Bauer. Více na www.stellaateliers.cz/akce.
13.07.2015 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • Povlečení Stella Ateliers s.r.o.

    Každý z nás stráví téměř třetinu života v posteli. Dopřejte si k zaslouženému odpočinku luxusní povlečení, které je vyrobeno z bavlněné suroviny té nejvyšší kvality dostupné na trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444