Sauna jako chrám očisty těla i duše

Sauna není jen designový spotřebič, ani není pouze místo, kde se zahřejeme. Sauna především slouží k relaxaci, očistě tělesné i duševní.

„Přes 20 let jsme stavěli sauny všude. Do sklepa, na půdu, do každého volného místa jsme vyprojektovali dobrou saunu. Dnes ovšem pojem 'dobrá sauna vidíme trochu jinak,” zamýšlí se Radovan Štícha ze společnosti Kylpyla.

Kolébkou tradice saunování je Finsko a Lotyšsko. Do těchto zemí také mířily první kroky firmy Kylpyla, aby se seznámila s filozofií saunování a zákazníkům tak mohla poskytnout profesionální a kompletní servis.

„Došlo nám, že sauna není jen designový spotřebič, kde kamna generují teplo prospěšné pro organismus. Sauna není pouze prohřívárna. Je to i relaxační část a ochlazovna pod širým nebem, protože čerstvý vzduch hraje v saunování stejně důležitou roli jako prohřívárna samotná. Sauna je chrám očisty těla i duše současně. Je to komplexní péče o celé naše fyzické a duševní JÁ, kde prostředí a samotný zdroj tepla hrají stejně významnou roli," uvádí pan Štícha.
Saunování zahrnuje několik specifických způsobů, které mají vlastní přednosti. Jak ovšem dodávají z firmy Kylpyla, podstata saunování vězí někde jinde: „Popravdě vlastně nezáleží na tom, jestli se bavíme o finském, ruském nebo pobaltském saunování, byť každé má své specifika. To pojítko je jinde - očista těla a duše jako nedělitelného celku, prostor a krajina, ve které jste, přírodní materiály, jimiž se obklopeni, a přírodní živel jako zdroj energie pro vaší relaxaci."

IGLUSAUNA  - novinka ze Severní Evropy

Netradiční sauna, která je vyrobena z více jak 2500 kusů ručně opracovaných dřevěných šindelů. Kupulová střecha zajišťuje dokonalý konfort saunování díky ideální cirkulaci vzduchu. V nabídce jsou 3 velikosti.
 

OVAL sauna 

Sudová sauna díky svému netradičnímu tvaru i přes menší velikost dokáže nabídnout komfort. 
 

 

Sudové sauny

Pro svůj tvar, který minimalizuje objem vyhřátého vzduchu, se sudová sauna stala v mnoha zemí světa jednou z nejoblíbeněnších typů venkovních saun. Saunování v přírodě s výhledem do zahrady je opravdovým zážitkem, který může být umocněn klasickým vytápěním na dřevo. Sudové sauny TYNNYRI se vyznačují vysokou kvalitou zpracování, jako jediné sudové sauny mají tepelně izolované stěny a strop, což bývá největší slabinou saunových sudů, kde jedinou izolací je obvodové prkno. 

Sauna Pod

Sauna Pod je elegantní a funkčí řešení na podobném principu jako sudová sauna. Jeho kopulovitý tvar poskytuje maximální využitelnost prostoru bez zbytečného vyhřívání vzduchu v rozích u stropu a současně stabilitu, která je dána klasickým obdélníkovým půdorysem. Je navržen pro pohodlí 6 osob, takže je vhodný nejen jako soukromá rodinná sauna, ale současně může být využíván jako komerční objekt pro zákazníky horských chat, hotelů a kempů. Ti pak ocení zejména možnost instalace domku bez stavebního povolení. 

Saunové koty

Plnohodnotný Grilovací srub s centrálním grilem a z něho vstup do sauny o velikosti 4 nebo 6 m2 činí z této kombinované sauny nejuniverzálnější finskou kotu. Jako odpočívárna k sauně slouží originální Grilovací kota o velikosti 9 m2, která při vašich oslavách pojme pohodlně až 10 osob kolem otevřeného ohně. Tento model tak není jen sauna, ale též celoroční altán s neopakovatelnou atmosférou.

 

Rozmarné léto po Finsku

Ať už jste romantická povaha a nebo střízlivý praktik, zaručeně oceníte naše koupací sudy. Jsou geniálně jednoduché a nenáročné na obsluhu - prostě zatopíte a za dvě hodiny si dopřejete neskutečnou koupel po širým nebem. Svým naturálním vzezřením se skoro nechce věřit, že tento typ lázně pochází ze severu. Vyzkoušejte koupel například když sněží a poznáte, proč ji Finové tak milují.

Veškeré námi dodávané koupací sudy mají vnitřní platovou vložku pro delší životnost a minimální údžbu. Volit můžete vnitřní, nebo venkovní topení na dřevo, z nadstandartní výbavy potom LED osvětlení či vzduchovou masáž.

 
03.12.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444